Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські поліцейські перевіряють перевізників міста

З 23 квітня на території Чернігівської обласі розпочалося проведення комплексу цільових заходів під умовною назвою «Перевізник», метою яких є профілактика та зниження аварійності за участю пасажирського транспорту

З 23 квітня на території Чернігівської та інших областей України розпочалося проведення комплексу цільових заходів під умовною назвою «Перевізник», метою яких є профілактика та зниження аварійності за участю пасажирського транспорту, дотримання перевізниками та водіями вимог правил дорожнього руху та правил перевезення пасажирів. 

Про це повідомляє начальник ніжинського відділу поліції Володимир Бойко.

Правоохоронці щоденно перевіряють перевізників і технічний стан їхніх транспортних засобів, справність аварійних виходів, а також розташування місць для сидіння пасажирів. Також поліцейські здійснюють перевірку зберігання транспортних засобів за визначеним місцем їх стоянки та організацію передрейсового контролю технічного стану автобусів. 

Нажаль, вже є перші результати у вигляді задокументованих адміністративних порушень з боку водіїв маршрутних транспортних засобів та складених адміністративних матеріалів:

22 водії перевозили понад максимальну кількість пасажирів (ч. 1 ст. 121-2 КУпАП) за що отримали штраф у розмірі 170 грн.;
10 – порушили правила проїзду пішохідних переходів (ч. 1 ст. 122 КУпАП) та мусили сплатити штраф у розмірі 255 грн.;
5 водіїв порушили вимоги ПДР щодо зупинки/стоянки (ч. 2 ст. 121-2 КУпАП) та на них накладено штраф у розмірі 255 грн.;
Один з водіїв маршрутного автобуса вийшов на рейс без посвідчення водія (ч. 1 ст. 126 КУпАП), за що тепер мусить з власної кишені сплатити штраф у сумі 425 грн.;

2 водії знехтували вимогами щодо обов’язкового технічного контролю транспортного засобу (ст. 121-3 КУпАП), чим поставили під загрозу безпеку пасажирів. За таку злочинну легковажність тепер сплатять штраф у розмірі 340 грн.

Головна мета заходів, що наразі тривають – профілактика порушень та зниження аварійності за участі маршрутних транспортних засобів. З водіями проводяться профілактичні бесіди, вказується на необхідність усунення виявлених недоліків та роз’яснюються можливі наслідки у випадку ігнорування законних вимог правоохоронців.

Поліція закликає водіїв маршрутних транспортних засобів більш відповідально ставитися до своєї роботи та не нехтувати ПДР, які однакові для всіх. Пам’ятайте! Від сумлінного ставлення до вашої повсякденної праці залежить життя та здоров’я пасажирів.

                         


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: