Завантаження ...
banner

У Ніжині відзначили свято спорту

Фото.
Відзначення Дня міста Ніжина фактично розпочалося великим «Святом спорту» на міському стадіоні «Спартак»


Відзначення Дня міста Ніжина фактично розпочалося великим «Святом спорту» на міському стадіоні «Спартак». 

Захід відбувя за підтримки міського голови Анатолія Лінника. Організатори заходу - відділ з питань фізичної культури та спорту Ніжинської міської ради та міський центр «Спорт для всіх».

Учасниками є спортсмени з двох областей України – Чернігівської та Сумської (міста Чернігів, Прилуки, Конотоп, Шостка, Ніжин). У рамках свята проходять: дитячий футбольний турнір, змагання за кубок міста зі стрітболу та за кубок з пляжного волейболу міста серед дитячих команд.

Під час урочистого відкриття спортсменів привітали начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Павло Глушко, депутат міської ради Володимир Коваль.

Успіхів, натхнення та спортивних звитяг побажав спортсменам депутат міської ради, голова Федерації футболу, Почесний громадянин м. Ніжина Володимир Мамедов. 

На чотирьох майданчиках  міського  стадіону проходили змагання з пляжного волейболу серед юнаків та дівчат, відкритий кубок міста Ніжина з футболу серед юнаків 2008 року народження та кубок міста Ніжина з баскетболу 3х3 серед юнаків 2003 року народження.

Переможцями  у змаганнях з пляжного волейболу серед юнаків стали Євген Пасіка та Володимир Саченко, у дівчат Владимира Пилипенко та Валерія Усикова, на другу сходинку піднялися у юнаків Дмитро Рубець та Даніїл Губар, у дівчат Тетяна Денисова та Анастасія Василенко,  бронзовими призерами стали у юнаків Дмитро Вертилецький та Максим Горовий, а у дівчат Анастасія Сушко та Яна Басиста.
У змаганнях з баскетболу 3х3 взали участь 8 команд з Конотопа, Шостки та Ніжина.

Цілий день на пекучому сонці юні спортсмени боролися за звання чемпіонів. Третє місце посіла команда "Тріпл-Дабл" з м. Конотоп, за крок до чемпіонства зупинилась команда " Стріт Воріорс" з Ніжина, а найстійкішими та найвитривалішими виявилися хлопці з команди "Барса" м. Шостка.

На двох футбольних майданчиках проходили змагання кубку міста з футболу серед юнаків 2008 року народження.  Кубок та нагороди вищого ґатунку виборола команда Ніжинської дитячо  -  юнацької спортивної школи з футболу , тренер Олександр Васьков, срібними призерами стала команда з міста  Прилук,  бронзовими призерами стала команда з міста Конотоп.

Після юнацького футболу на футбольне поле міського стадіону «Спартак» вийшли команди «Олімп» м. Чернігів та міська команда «ДЮСШ-Динамо» ,  в рамках матчу  ¼ кубку області з футболу.  Матч закінчився з рахунком 4:3 на користь  Чернігівського «Олімпа».

Днем раніше , четвертого травня  на міському стадіоні проходив фінал  обласних змагань на призи клубу «Шкіряний м’яч», де міська команда 2007 року народження  з м. Ніжина отримала перемогу і здобула  право прийняти участь  у Всеукраїнських змаганнях на призи клубу «Шкіряний м’яч». Готував команду тренер спортивної школи з футболу Валерій Степа.


За матеріалами
Тетяни Марченко
фото автора

















































































Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: