Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині відкрили музей мореплавця Лисянського

Ніжинці шанують своїх відомих земляків. Лише за кілька місяців в музеї рідкісної книги була створена кімната-музей відомому мандрівнику, мореплавцю, видатному ніжинцю Юрію Лисянському

Ніжинці шанують своїх відомих земляків. Лише за кілька місяців в музеї рідкісної книги була створена кімната-музей відомому мандрівнику, мореплавцю, який обійшов навколо світу, видатному ніжинцю Юрію Лисянському.

Як зазначає директор музею Олександр Морозов, створення музею розраховували на два роки, проте, через соціальні мережі швидко знайшли однодумців, меценатів і закипіла робота. За короткий час виготовили штурвал, щодня надходили експонати морської тематики. Таким чином вдалося відродити ймовірну кімнату видатного земляка.

На урочисте відкриття завітало багато гостей, які були вражені невеличкою кімнатою, наповненою експонатами і розповіддю про славетний морський шлях Юрія Лисянського, його відкриття, які посіли визначне місце на карті світу і в історії морських відкриттів.

Тривалий час постать ніжинського дослідника була в тіні відомого морепплавця Крузентштерна з яким Лисянський вирушив у навколосвітню подорож. Про це говорили і на зустрічі ветеранів Всеукраїнської Асоціації ветеранів-підводників. Члени якої у березні відвідали Ніжині вклонилися великому досліднику, поклали до підніжжя пам’ятника квіти.

Ініціював приїзд голова асоціації Сергій Шабовта, який родом з Ніжина. Гості були щиро здивовані, що ніжинці свято бережуть пам’ять видатного земляка, створюють його музей, досліджують життєвий шлях.

Голова Чернігівського земляцтва Віктор Ткаченко був щиро здивований ініціативою ніжинців, які так активно працювали над створенням музею, самі шукали експонати, кошти на відтворення кімнати-музею і пообіцяв, що незабаром тут з’явиться мультимедійний проектор

Право перерізати символічну стрічку було надано міському голові Анатолію Ліннику, народному депутату Олександру Кодолі та голові Чернігівського земляцтва Віктору Ткаченку.

В Ніжині відтворилася справедливість, видатний мореплавець повернувася на Батьківщину, а його музейна кімната буде поповнюватиметься унікальними експонатами й надалі.



































Ніжинська міська газета "Вісті"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: