Завантаження ...
banner

Представники Ліги старшокласників взяли участь у Всеукраїнському Саміті

З 2 по 4 травня в Пущі-Водиці на базі Міжнародного дитячого центру «Артек» відбувся Саміт проактивних «Б.У.М. – Бажай. Удосконалюй. Мотивуй»

З 2 по 4 травня в Пущі-Водиці на базі Міжнародного дитячого центру «Артек» відбувся Саміт проактивних «Б.У.М. – Бажай. Удосконалюй. Мотивуй». Участь у заході взяли понад 800 молодих людей віком від 15 до 18 років з різних куточків України, серед яких у складі делегації Чернігівської області  були троє ніжинців – представники Ліги старшокласників Ніжина Анастасія Гузь, Едуард Карелін та Роман Курило.

Організаторами заходу виступили Міністерство молоді та спорту, Українська Академія Лідерства у партнерстві з Міністерством освіти і науки, Київською обласною державною адміністрацією та за підтримки програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Завдяки участі у Саміті проактивних “Б.У.М. – Бажай. Удосконалюй. Мотивуй” активна українська молоді, наші  ліговці Анастасія Гузь, Едуард Карелін та Роман Курило мали можливість з перших вуст почути дуже слушні настанови від поважних гостей заходу.

За словами Міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, активній та вмотивованій молоді необхідно набувати досвід, удосконалювати уміння та навички. «Ми розуміємо ваші потреби, віримо у вас, вважаємо, що ви будуватимете у подальшому нашу рідну Україну. Готуйтеся, що через декілька років саме ви керуватимете державою. Нам потрібні порядні, чесні, компетентні менеджери, керівники, офіцери тощо. Зокрема, щоб зробити нашу країну сильнішою», – наголосив урядовець.

Із юнаками та дівчатами спілкувались та ділилися своїм досвідом заступник міністра Олександр Ярема, голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, директор Регіональної місії USAID в Україні, Білорусі та Молдові Сюзан Фрітц, Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, провідні експерти України з освіти, бізнесу, маркетингу, громадської діяльності.

Президент Ліги старшокласників Ніжина Анастасія Гузь ділиться своїми враженнями про «три шалені дні» на Саміті: «Дуже приємно було ще на реєстрації побачити знайомі обличчя з усіх куточків України, а до кінця саміту знайти ще більше крутих активних людей. Протягом трьох днів ми навчалися проектного менеджменту, слухали дійсно надихаючі промови від найкращих спікерів країни, впливали на вирішення глобальних проблем щодо смертності дітей на дорогах у форматі хакатону, бажали, удосконалювали, мотивували себе та інших. На саміті ми не тільки працювали, але й також круто відпочивали.

Окремим пунктом була ранкова запальна руханка від УАЛ Київ та атмосферна вечірня програма. Гітари, вогнище, пісні – у один момент це об'єднало Україну в одному дружньому колі. Лише третього дня ми зрозуміли, що час промайнув неймовірно швидко і час повертатися до дому. Але з собою ми забрали цінні знання, натхнення на нові звершення та пам'ять про Всеукраїнський саміт проактивних «Б.У.М.» – Бажай. Удосконалюй. Мотивуй»!"»

Сподіваємось, що участь у саміті "Б.У.М." надала нашим ліговцям Анастасії Гузь, Едуарду Кареліну та Роману Курило усі необхідні інструменти для подальшого життя соціально активних особистостей! Чекаємо від них нових ідей та ініціатив для втілення у дитячо-юнацькому та молодіжному середовищі ніжинської громади!

Дякуємо за співпрацю та підтримку завідувачці методвідділу Чернігівського Палацу дітей та юнацтва Наталії Пятковій та методисту ЧПДтаЮ Світлані Кучі, на чолі з якими перебувала делегація Чернігівської області на Саміті у Міжнародному дитячому центрі «Артек» (Україна).













Координатор Ліги старшокласників Ніжина Анжеліка Тимченко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: