Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині відзначили День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Фото

Сьогодні, 9 травня, Україна відзначає перемогу над нацизмом у Другій світовій війні та вшановує пам'ять її жертв. 73 роки відділяє нас від весни 1945 року


Сьогодні, 9 травня, Україна відзначає перемогу над нацизмом у Другій світовій війні та вшановує пам'ять її жертв. 73 роки відділяє нас від весни 1945 року. Цей день назавжди закарбувався в історії нашого народу як день національного тріумфу, перемоги величі братерства. На передовій та трудовому фронті всі українці, серед яких і ніжинці, наближали омріяну перемогу. Ми в неоплатному боргу перед нашими дідами та прадідами, які згубили свою молодість та здоров’я в боях.

Урочисті заходи з цієї нагоди відбулися і в Ніжині, зокрема, біля Пам’ятного знаку загиблим воїнам - землякам в роки Другої світової війни проведено мітинг в пам’ять  загиблих у роки війни «Нас пісня вела до Перемоги».

Долучились до заходу міський голова Анатолій Лінник, секретар ради Валерій Салогуб, заступники міського голови, депутати міської та обласної рад, керівники установ, підприємств та організацій, ветерани та громадськість міста.

Міський голова Анатолій Лінник звернувся до всіх присутніх зі словами глибокої шани та поваги, наголосив, що в ці дні ми святкуємо день Великої Перемоги над нацизмом, згадуємо в першу чергу тих, хто здобув цю Перемогу, бо ми є нащадками великих солдатів-переможців, тих, хто ратною працею кував перемогу в бою, тих, хто не дочекався своїх синів і чоловіків.

Сьогодні наші герої боронять Україну на сході. Для нас усіх і для них, в першу чергу, звитяга і подвиг солдатів великої Перемоги є основою і запорукою незламності духу, віри в перемогу і те, що Україна завжди була і залишиться вільною, незалежною, соборною. Побажав миру, здоров’я, родинного щастя, благополуччя, любові до своєї рідної землі.

Присутні  вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.





















































































































За матеріалами Відділу інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: