Завантаження ...
banner

Ніжинці відзначили 100 річницю від дня народження Якова Батюка

Білі, червоні, бузкові лягають квіти на обеліск. Їх 12 травня, в день роковин від дня народження людини-легенди Якова Батюка, принесли вдячні ніжинці, представники влади, гості міста

Білі, червоні, бузкові лягають квіти на обеліск. Їх 12 травня, в день роковин від дня народження людини-легенди Якова Батюка, принесли вдячні ніжинці, представники влади, гості міста та учні Ніжинської загальноосвітньої школи І-Ш ступенів № 17 до місця розстрілу підпільної організації, яку очолив сліпий юрист Яків.

Чим засвідчили: велич народного подвигу і значення Великої Перемоги у Другій світовій війні ніколи не підуть у забуття, а славні сторінки, вписані героями в історію Вітчизни, не припадуть архівним пилом. Життя молодих батюківців обірвалось щойно розпочавшись. Вони не думали про те, що героїзм та патріотичність крокують поруч. Але були переконані: рідну землю, оселю, родини потрібно боронити від нацизму. 

На їхньому мужньому життєвому прикладі, на їхній доблесті та відвазі,незламності духу, безсмертному подвигу виховувались ті, хто боронив Донецький аеропорт, проривався із Іловайського котла, хто і сьогодні на передовій воює за цілісність та незалежність рідної України, ті, хто скалічив душу та втратив здоров’я на полях бою Донеччини та Луганщини в ненависній химерній війні початку 21 століття. 

Доземний уклін всім тим, хто пройшов полями битв війн, хто відстоював і відстоює мир в багатостраждальній, мальовничій, найріднішій Україні.







За матеріалами ЗОШ № 17

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: