Завантаження ...
banner
banner

Ніжинці здають рушниці, пістолети і ножі

Протягом квітня на території Ніжина та і всієї Чернігівської області проводився місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів, та вже можна говорити про його результати

Зброя, пістолет, рушниця

Фото з мережі Інтернет

Протягом квітня на території Ніжина та і всієї Чернігівської області проводився місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів, та вже можна говорити про його результати.

Так, з початку місця у громадян вилучено мисливську гладкоствольну рушницю ТОЗ-63, мисливську нарізну рушницю ИЖ-27М, 3 газові пістолети: ПГШ-790 калібру 9 мм, марки «Reck» калібру 9 мм., марки «Гран» калібру 9 мм; 229 набоїв до нарізної зброї військових зразків калібру 9х18 ПМ, 50 набоїв калібру 8,7 мм та 2 штик-ножі від нарізної зброї армійських зразків, 4 мисливські ножі.

У подальшому рушниці та три мисливські ножі, з дотриманням вимог законодавства оформлено на ім’я осіб, які їх здавали та виявили бажання користуватися зброєю легально. Газові пістолети, набої, штик-ножі та один мисливський ніж – знищено.

Окрім цього, перевірено за місцем проживання 112 власників мисливської вогнепальної зброї. В ході перевірки виявлено 7 власників зброї які прострочили терміни дозволів на її зберігання. Відносно порушників складено адміністративні протоколи за ст. 192 КУпАП (Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік), а саму зброю (9 одиниць) тимчасово вилучено до приведення у відповідність дозвільних документів. 

Вдячні свідомим мешканцям міста, які вирішили скористатися передбаченою законом можливістю уникнути відповідальності за незаконне придбання та зберігання зброї, боєприпасів та вибухових речовин та добровільно здали їх до Ніжинського відділу поліції.

Для решти власників зброї наголошуємо на неприпустимості зберігання її у себе без передбаченого законом дозволу та дотримання відповідних умов. Окрім суворої кримінальної відповідальності (а, наприклад, ч. 1 ст. 263 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років), пам’ятайте про жахливі випадки травматизму від неумілого поводження зі зброєю та боєприпасами, у тому числі з боку допитливих до нових «іграшок» дітей.

Заступник начальника Ніжинського відділу поліції
Олександр Чепурний

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: