Завантаження ...
banner
banner

Конотоп ділиться досвідом боротьби з перевізниками, та чи дослухаються ніжинські очільники?

17 травня, о 9:30 біля міськвиконкому ніжинці зібрались на друге Тарифне Віче. Метою даного зібрання тепер було не тільки скасування березневого рішення виконкому а й рішення, яке прийняли на передодні сесії



17 травня, о 9:30 біля міськвиконкому ніжинці зібрались на друге Тарифне Віче. 

Зауважимо, що вчора, виконавчий комітет все ж прийняв рішення залишити нині діючий тариф – 4,50 грн до проведення обрахунку пасажиропотоку. 

Нагадаємо, що 27 квітня, після першого Тарифного Віче міський голова пообіцяв не збільшувати вартість до засідання міської ради, тобто до сьогоднішнього дня. Після квітнегово протесту було сформовано робочу групу, яка мала вивчити тарифне питання і повідомити результати обговорень міського голову.

Як повідомив голова організації С14 Олександр Максимець, уже зібрано близько 5000 підписів проти підвищення ціни на проїзд.


До мітингу приєднався і мер Конотопа Артем Семеніхін. Він розповів, як разом з жителями міста боровся проти знахабнілих перевізників, та запропонував допомогу. Конотопський очільник готовий поділитися своїм досвідом, та ознайомити ніжинських керманичів, за допомогою яких методів  вони вирішили таку ж ситуацію


Віздначимо, що
у грудні 2016 року Артем Юрійович став на бік населення, коли приватні перевізники міста вимагали підвищення вартості проїзду в маршрутних таксі з 3 до 6 гривень. У відповідь на це перевізники оголосили страйк. Для виходу з транспортного колапсу, міський голова Конотопа залучив комунальний транспорт і приватні перевізники були вимушені піти на поступки. Сьогодні вартість проїзду в Конотопі – 4 гривні.


Після мітингу під міською радою, активісти перемістились у великий зал міськвиконкому. 
Далі події розгортались вже в стінах міської ради.

Анатолій Лінник на пропозицію свого конотопського колеги, зауважив, що до кожного питання треба підходити враховуючи всі сторони питання. Одне з них – це надходження коштів до бюджету, і їх розподіл. Нині це питання для Ніжина є критичним, тож і можливості обмежені. Що ж стосується пасажиропотоку, то в Ніжині будуть займатись цим питанням.
































Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: