Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині СБУ затримала на хабарі трьох поліцейських

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі керівників слідчого відділу, сектору превентивної діяльності та старшого дільничного одного з районних відділів поліції у Чернігівській області

Поліцейські Чернігівщини, в тому числі і керівної ланки, були затримані працівниками внутрішньої безпеки національної поліції, СБУ та прокуратури області за корупційну діяльність. Спільники домовились з фігурантом крадіжки не притягувати його до відповідальності та надали йому постанови про закриття кримінального провадження. За це отримали грошову «подяку».

Чернігівським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки НПУ була отримана оперативна інформація щодо окремих співробітників поліції Козелецького відділення поліції Ніжинського ВП ГУНП у Чернігівській області. Троє поліцейських, серед яких начальник сектору превенції, т.в.о. начальника слідчого підрозділу та дільничний офіцер поліції змовилися з чоловіком, який скоїв крадіжку.

40-річний мешканець одного з сіл Козелецького району поцупив чуже майно. За цим фактом місцева поліція розпочала кримінальне провадження. Проте, нести покарання чоловік, звичайно, не хотів, а поліцейські і не поспішали його притягувати. Домовились взаємовигідно: 200 доларів США за закриття кримінального провадження.

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки НПУ прокуратурою Чернігівщини було розпочато кримінальне провадження. До справи долучились співробітники УСБУ.

За хабарем до жителя села поїхав дільничний офіцер та його безпосередній керівник – начальник сектору. Поліцейські отримали гроші у вітчизняній валюті – 5,5 тисяч гривень, а фігурантові крадіжки віддали постанову про закриття матеріалів справи.

Відраз після цього хабарників, які намагалися втекти, затримали працівники внутрішньої безпеки поліції, УСБУ та чернігівської прокуратури. А потім правоохоронці навідалися з санкціонованим обшуком і до керівника слідчого підрозділу, який безпідставно підписав постанову про закриття кримінального провадження.

На теперішній час тривають заходи щодо оголошення підозри викритим поліцейським та встановлення інших обставин їхніх корупційних дій. Отримання хабара загрожує службовим особам позбавленням волі на строк до 10 років.






Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: