Завантаження ...
banner
banner

Поліція попереджає: до відпустки слід підготуватися

Навряд чи хто-небудь візьметься застрахувати Вас від сонячних опіків чи поганої погоди під час літньої відпустки, а от попередити скоєння злочину, правопорушення чи неприємних ситуацій з дітьми - під силу кожному

Навряд чи хто-небудь візьметься застрахувати Вас від сонячних опіків чи поганої погоди під час літньої відпустки, а от попередити скоєння злочину, правопорушення чи неприємних ситуацій з дітьми - під силу кожному.

У сезон відпочинку поліція попереджає та нагадує громадянам про елементарні заходи безпеки:

1. Не шкодуйте коштів на встановлення надійних дверей з більш ніж одним замком та користуйтеся ними одночасно. Чим довше злочинець буде відмикати двері замкнені на всі замки, тим більше шансів, що його помітять сусіди та викличуть поліцію. Не залишайте ключі від вхідних дверей у легкодоступних місцях (під килимком, у поштовій скринці).

2. Металопластикові вікна збережуть тепло у будинку, проте не захистять ваше майно від злочинців, які відчиняють їх протягом кількох секунд.  Якщо квартира на першому поверсі багатоповерхівки або це приватний будинок - встановлюйте металеві грати.


3. Система сигналізації, у тому числі звукової (так звані «пугачі»), зупинить злочинця як тільки він побачить відповідні датчики на склі вікна. Як правило, страх бути спійманим сильніший, ніж бажання ризикнути і перевірити справжня це сигналізація чи фейкова.

4. На подвір’ї встановіть ліхтарі, які реагують на рух, а також камери відео спостереження. Для формування у злочинця відчуття, що за ним стежать, не обов’язково, щоб дані відеокамери були справжні. Інколи досить якісних муляжів на фасаді будинку, щоб крадій відмовився від свого злочинного задуму.

5. Ніколи не зберігайте всі гроші і цінності у одному місці вашої квартири (будинку), навіть якщо при цьому ви вважаєте його найнадійнішою схованкою. Повірте, злочинці їх знають. Виїжджаючи з дому навіть на кілька днів, передайте цінності та гроші своїм родичам або знайомим – перестрахуйтеся.

Перебуваючи на відпочинку не забувайте про правила безпеки:

виходячи з номера готелю чи квартири - зачиняйте вікна та двері;

не залишайте на видних місцях або без нагляду цінні речі, а ще краще залишайте їх у сейфах або камерах схову готелів, аквапарків, розважальних центрів. Не забувайте, що адміністрація курортно-санаторних комплексів не несе відповідальності за зберігання майна, залишеного в номерах;

у місцях значного скупчення людей: магазинах, ринках, зупинках, транспорті, намагайтеся без потреби не показувати свій мобільний телефон, гроші, ювелірні прикраси – не провокуйте кишенькових злодіїв. Не купуйте дорогі мобільні телефони своїм малолітнім дітям. Мало того, що вони не відривають погляду від екрану смартфона навіть переходячи дорогу провокуючи аварійну ситуацію для всіх учасників руху, так ще і стають легкою здобиччю для крадіїв.

Літо – час шкільних канікул, тому слід подбати і про безпечне дозвілля дітей. У жодному разі не залишайте дитину без нагляду у незнайомому місці. Слідкуйте за тим, щоб вона не перегрілася на сонці, не залишайте її саму у автомобілі. Щодня нагадуйте дітям про контактні телефони батьків, поліції та швидкої медичної допомоги. Підтримуйте постійний зв’язок з дитиною.

Супроводжуйте дитину на пляж, до атракціонів та інших розважальних закладів. Не відпускайте дітей на самостійні прогулянки незнайомим містом. Завчасно домовтеся про місце зустрічні з дитиною чи родичами в разі випадкового загублення.

Виконуйте елементарні правила поведінки на воді та вимагайте цього від дітей: купайтеся у відведених для цього місцях, не залишайте дитину без нагляду під час ігор та купання. Не зловживайте алкогольними напоями та перебуванням на відкритому сонці і у жодному разі не порушуйте ці дві заборони одночасно!

Дотримуйтеся правил безпеки під час відвідування невідомих лісових та гірських місцевостей, користуйтеся послугами досвідченого гіда. Дотримуйтеся правил пожежної безпеки у лісі, адже таке стихійне явище як лісова пожежа легше попередити ніж ліквідувати.

Якщо відносно Вас чи Ваших рідних скоєно злочин чи правопорушення, негайно звертайтеся до поліції.

Начальник Ніжинського відділу поліції
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: