Завантаження ...
banner
banner

Куди поділись нічні маршрутки?

В соцмережі Фейсбук активно обговорюють, куди поділись так звані «нічні маршрутки», якими ніжинці щодня добиралися на вокзал

Маршрутки, перевезення, транспорт, нічні маршрутки

В соцмережі Фейсбук активно обговорюють, куди поділись так звані «нічні маршрутки», якими ніжинці щодня добиралися на вокзал.

Ніжинці обурюються, звинувачують владу, хтось пише про помсту перевізників за те, що під тиском громадськості було скасовано підвищення вартості проїзду. Але що з цього має рацію?

Для початку визначимо, що в Ніжині пасажирськими перевезеннями займаються три перевізники:  ТОВ «Пассервіс».ПП «Омнібус Н», та ФОП Супруненко І.В.

Раніше за маршрутами 11, 12, 13 працював перевізник ТОВ «Грааль», але з ним взимку розірвали договір.

Всі маршрутні транспортні засоби працюють за графіком, що затверджений заступником міського голови. Так, нажаль графік може порушуватись, але він є. Сам графік можна переглянути за посиланням.

Розпочинається рух траспорту залежно від маршруту в період з 6 до 6:30.

Наприклад по маршруту №39 рух розпочинається о 6:05, по маршрут №14 о 6:00, і тд.

Закінчуються перевезення на різних маршрутах по різному, але останній рейс на маршруті №39 має розпочинатися о 22.50 з Космонавтів. Ось і все. Ніякого нічного графіку немає.

А як же ГАЗелі, що їздять вночі по місту, і возять пасажирів на вокзал, який це перевізник? Насправді такого перевізника просто нема. А нічні ГАЗелі, це просто приватні автомобілі, власники яких возили пасажирів на свій страх і ризик. Імпровізований графік, схоже якось узгоджували між собою. Ціну такі перевізники теж визначали самостійно, не послуговуючись рішеннями виконкому. Та і які рішення можуть бути по відношенню до того, чого юридично не існує?

То чому ж нічні маршрутки перестали їздити? В обговореннях у соцмережах є версія, що поліція оштрафувала одного з «нічних» водії на значну суму, тому інші не бажаючи розділити його долю, поки що не їздять. Наскільки це правда невідомо, як невідомо і те, коли знову почнуть їздити ці «нічні лицарі». Та навіть якщо почнуть, яка гарантія, що в них буде хоч якийсь графік, і що вони не піднімуть ціну, як заманеться?

Який вихід із ситуації, окрім ходити пішки на вокзал або користуватися послугами на таксі? Напевно найкращим способом було б урегулювання цього питання на рівні місцевої влади, наприклад розробити графік для одного з діючих перевізників. Або знайти нового, якщо діючі не погодяться їздити вночі.

Проте, влада не надто переймається цим питання. Адже, ніхто з очільників міста не їздить в Київ на роботу вранішніми електричками. То, чому ж їм хвилюватися?

mynizhyn.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: