Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська поліція «на гарячому» затримала двох квартирних злодіїв

Для одних літо це час відпусток та відпочинку, а для інших – гаряча пора злочинного заробітку. Мова іде про квартирних злодіїв, які користуючись відсутністю господарів, пробираються до житла хапають що можуть знайти

Для одних літо це час відпусток та відпочинку, а для інших – гаряча пора злочинного заробітку. Мова іде про квартирних злодіїв, які користуючись відсутністю господарів, пробираються до житла хапають що можуть знайти, а по собі залишають лише безлад та спорожнілі схованки.

Ніжинським оперативникам давно не давала спокою група злодіїв, які скоювали крадіжки з квартир, при цьому навіть не пошкодивши замки вхідних дверей. Кожен такий злочин детально аналізувався, збиралася інформація про осіб, які потенційно могли б їх вчинити. Тижні кропіткої праці і вдалося вийти на слід умільців. За кожним із підозрюваних тепер пильно спостерігали правоохоронці.

Вчора вночі, доки місто спокійно спало, двоє чоловіків проникли до квартири однієї з багатоповерхівок. Роль кожного була чітко визначена: один безшумно, за допомогою набору відмичок, відчинив двері до квартири, після чого стояв на чатах, а інший забіг до квартири та почав хазяйнувати там шукаючи чим поживитися.

Набивши чужим майном кишені – поспішив залишити місце злочину. Щоправда далі все розгорталося вже за сценарієм правоохоронців: прямо біля під’їзду будинку його, разом зі співучасником, було затримано співробітниками карного розшуку.

Викрадене майно господарів було вилучено. Окрім цього вилучено і знаряддя злочину – спеціально виготовлений інструмент для відкриття всіх видів замків.

Як виявилося обидва чоловіки, один з яких мешканець Сумської області а інший місцевий житель, раніше неодноразово мали проблеми із законом – були засуджені за крадіжку та розбійний напад. Обох чоловіків затримано у порядку ст. 208 КПК України та на даний час вони перебувають у ізоляторі тимчасового тримання. Слідчими затримані перевіряються на причетність до інших злочинів. Досудове розслідування триває.




Сектор моніторингу Ніжинського відділу поліції
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: