Завантаження ...
banner

Чернігівська область готується до навчань з територіальної оборони

Цього тижня на Чернігівщині розпочнуться широкомасштабні експериментальні двотижневі тактичні навчання з територіальної оборони, участь в яких візьмуть близько 3700 військовозобов’язаних з усієї області. У подальшому подібні тренування планують провести й в інших регіонах країни

Цього тижня на Чернігівщині розпочнуться широкомасштабні експериментальні двотижневі тактичні навчання з територіальної оборони, участь в яких візьмуть близько 3700 військовозобов’язаних з усієї області. У подальшому подібні тренування планують провести й в інших регіонах країни.

Навчання пройдуть на військовому полігоні поблизу селища Гончарівське Чернігівського району. Буде перевірено систему оповіщення і збору військовозобов'язаних. Резервісти набуватимуть практичні навички у володінні штатною зброєю, виконуватимуть завдання в умовах, наближених до бойових.

Враховуючи, що такого масштабного рівня навчання з територіальної оборони в державі проводяться вперше, наразі відпрацьовується чітка координація дій органів влади, військових підрозділів, усіх дотичних структур для забезпечення належного рівня проведення цих зборів, недопущення виникнення позаштатних ситуацій.

Особлива увага під час тренувань приділятиметься дотриманню військовозобов’язаними правопорядку. Вживатимуться заходи для забезпечення громадської безпеки біля збірних пунктів на території всієї області та безпосередньо у Гончарівському, у разі необхідності – оперативного реагування служби екстреної медичної допомоги і рятувальників.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: