Завантаження ...
banner

Блакитні озера стануть платними

Поки що мова йде тільки про стягування плати за проїзд на територію озер на автомобілях. Надалі, платній буде і установка наметів. Подробиці напередодні розповів колишній президент ФК «Десна», колишній депутат обласної ради Іван Чаус

Блакитні озера, голубі озера, оплата

Поки що мова йде тільки про стягування плати за проїзд на територію озер на автомобілях. Надалі, платній буде і установка наметів. Подробиці напередодні розповів колишній президент ФК «Десна», колишній депутат обласної ради Іван Чаус.

Кілька років тому він орендував землю навколо найбільшого з Блакитних озер в Ріпкинському районі та облаштував там базу відпочинку. Він розповів, що весь цей час територію прибирали за його гроші, але в останні два роки популярності озер зросла настільки, що сміття стало в рази більше.

У сезон щотижня, за його підрахунками, з території вивозиться 16 тонн сміття. До того ж, в пікові дати вся територія буквально забита машинами, що заважає прибиранню і завдає шкоди екології.

У зв'язку з цим була придумана плата за в'їзд на територію - 25 гривень на добу з автомобіля. Гроші підуть на прибирання та оплату послуг охоронної фірми, яка буде стежити за порядком біля Блакитних озер.

Вступлять нові правила в силу з 26 червня.

Такий крок допоможе розвантажити територію від транспорту - в планах орендарів обмежити кількість паркомісць і не пускати більше машин навіть за гроші.

Також Іван Чаус не виключив того, що наступним кроком стане введення плати за намет. Вона буде приблизно такою ж. Нібито кожен намет «виробляє» в добу 2-3 кілограми сміття.

Хто не захоче платити, може безкоштовно потрапити на територію без авто або ж вибрати для відпочинку будь-яке інше з озер.

Чиновники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації підтримали ініціативу, зазначивши, що закон забороняє обмежувати доступ людей до водойм, а ось про автомобілі нічого такого не йдеться.

www.0462.ua
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: