Завантаження ...
banner
banner

Керівника Ніжинського ремонтного заводу затримали на хабарі

21 червня військовою прокуратурою Центрального регіону України спільно з слідчими Дарницького управління ГУНП , співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ затримано тимчасово виконуючого обов’язки директора ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння»

Оборонний завод, корупція, прокуратура

21 червня військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України спільно з слідчими Дарницького управління ГУНП у місті Києві, співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ а також співробітниками департаменту внутрішньої безпеки Державного концерну «Укроборонпром» затримано тимчасово виконуючого обов’язки директора ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» та посередника після отримання останніми неправомірної вигоди у розмірі 10 тисяч гривень.

Встановлено, що неправомірну вигоду ТВО директора ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» вимагав та отримав від звільненого працівника заводу у змові з військовослужбовцем однієї з військових частин Збройних Сил України за видачу довідки про заборгованість з виплати заробітної плати. Така довідка є необхідною для звернення до суду та підтримання позовних вимог в суді на користь звільненого працівника.

Підозрюваних затримано близько 12 години 21.06.2018 у службовому кабінеті ТВО директора підприємства. Отримані як неправомірна вигода гроші вилучено під час обшуку із сейфу керівника заводу. Тривають невідкладні слідчі дії.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення обом затриманим про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, відсторонення від посади та накладення арешту на майно.

Довідково:

•    ч. 3 ст. 368 КК України, «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у значному розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна». 

Оборонний завод, корупція, прокуратура

Оборонний завод, корупція, прокуратура

Оборонний завод, корупція, прокуратура

Оборонний завод, корупція, прокуратура
 

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: