Завантаження ...
banner
banner

Тепер ти в армії. Як на Чернігівщині навчались резервісти

На Чернігівщині відбулися перші експериментальні тактичні навчання з територіальної оборони «Північна фортеця-2018». Тривали вони протягом двох тижнів

Резервісти, армія, військо

На Чернігівщині відбулися перші експериментальні тактичні навчання з територіальної оборони «Північна фортеця-2018». Тривали вони протягом двох тижнів.

Резервістів набирали з усієї області з числа військовозобов’язаних, брали зокрема і тих, хто не служив строкову військову службу. З них сформували 119 бригаду територіальної оборони. Збирали також голів РДА, щоправда на дводенні збори.

В Міністерстві оборони зазначають, що планується формування бригад територіальної оборони і в інших областях. Навчання організували з використанням досвіду використання частина територіальної оборони країн Балтії та скандинавських країн.

Під час зборів резервісти відпрацьовували такі основні завдання, як прикриття ділянки державного кордону, забезпечення руху військових колон, ізоляція району бойових дій, оборона важливих об’єктів, боротьба з диверсійно-розвідувальними силами противника, ведення бойових дій у місті та лісі.

За ходом практичної фази "Північної фортеці-2018" на Гончарівському полігоні спостерігав міністр оборони Степан Полторак, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов та начальник Генерального штабу Віктор Муженко.

Взяли участь у навчаннях і ніжинці. З одним із них, працівником держустанови, ми поспілкувались, щоб детальніше дізнатись інформацію про військові навчання.

Як з побутовими умовами, жити можна?:

Жили в наметах, харчувалися також в наметах. Годували скромно, по-армійському, але звикнути можна.

Як визначали кого, в який підрозділ?

Хто служив строкову службу, той має військово-облікову спеціальність, було зрозуміло, чим буде займатися під час "Північної фортеці".  Були і досвідчені учасники, зокрема АТОвці. Хто не служив, в них запитували яка освіта і чим займався  в цивільному житті, так розподіляли, в який підрозділ.

Чому навчали?

Резервістів поділили по підрозділах, кожен проходив навчання за своїм планом, наприклад бійці роти контрдиверсійної боротьби навчалися орієнтуванню на місцевості, вчились захоплювати будівлі, проводити обшуки і перевіряти автомобілі. До речі, хто не має гарної фізичної підготовки – тому було нелегко.

Чи були п’яні?

Дехто умудрявся випивати, але таких було не багато, через контроль, та регулярні фізичні навантаження, що несумісні з станом сп’яніння. 

Резервісти, армія, військо

Резервісти, армія, військо

Резервісти, армія, військо

Резервісти, армія, військо

Резервісти, армія, військо

Резервісти, армія, військо







































mynizhyn.com

Фото: Прес-служба Міністерства оборони

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: