Завантаження ...
banner
banner

Технологія ремонту доріг за допомогою чайника

Зовсім нещодавно ніжинці могли спостерігати працівників ремонтної бригади доріг з чайником у руках

Ремонт, дорога, чайник, смола

Зовсім нещодавно ніжинці могли спостерігати працівників ремонтної бригади доріг з чайником у руках. За допомогою такого нехитрого обладнання дорожники поливали смолою вибоїни під час ремонту дороги. 

Таку технологію люди спостерігають не тільки в нашому місті чи області, а по всій Україні.

Громадяни висловлюють невдоволення, але якщо поцікавитись і заглянути до закону України про "ТЕХНІЧНІ ПРАВИЛА ремонту і утримання вулиць та доріг населених пунктів" у 6 розділі прописано, що:

Для закладання вибоїн в асфальтобетонному покритті, а також для улаштування нового покриття у разі підсилення дорожнього одягу вулиць та доріг із інтенсивністю руху понад 10 000 автомобілів за добу в обох напрямках використовують гарячі, теплі та холодні асфальтобетонні суміші, литий асфальт.

На решті вулиць та доріг можна, крім вказаних, застосовувати щебеневі (гравійні) матеріали, оброблені органічними в'яжучими матеріалами.

Органічне вяжуче - це і є та смола із чайників. При чому дану речовину мають право застосовувати лише у суху погоду навесні і влітку, коли температура повітря не нижче ніж плюс 5 град.C, а восени не нижче ніж плюс 10 град.C.

У разі необхідності виконання робіт із закладання вибоїн у вологий період року потрібно використовувати суміші на основі бітумних емульсій із застосуванням поверхнево-активних речовин.

Бітумна емульсія значно дорожча за смолу, тому наші дороги і у вологий період року ремонтують за допомогою органічного вяжучого.

Це проблема бюджетного фінансування, кошти то виділяються, але куди саме вони йдуть нерідко буває загадкою.

А коли дороги в Україні стануть дійсно Європейськими поки що невідомо. Як завжди годуємося обіцянками.

Ремонт, дорога, чайник, смола

Ремонт, дорога, чайник, смола

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: