Завантаження ...
banner

Народні цілителі можуть опинитися поза законом

6 вересня до Верховної Ради України надійшов Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, а саме про скасування дозвільного документу на зайняття народною медициною (цілительством)

Цілительство, дозвіл, скасування

6 вересня до Верховної Ради України надійшов Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, а саме про скасування дозвільного документу на зайняття народною медициною (цілительством).

Статтею 3 Конституції України передбачено, що людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Наявність спеціального дозволу на зайняття народною медициною (цілительством) у фізичної особи – підприємця, який володіє народними методами лікування, не дає гарантії захистити конституційні права громадян.

Крім того, проходження навчання з основ медичних знань особою, яка не має спеціальної медичної освіти, не дає можливості якісно та своєчасно надавати медичну допомогу пацієнтам.

Водночас на сьогодні держава готує достатню кількість фахових спеціалістів, які закінчили вищий медичний навчальний заклад та в змозі надавати якісну медичну допомогу.

З врахуванням викладеного, законопроектом запропоновано скасувати спеціальний дозвіл на зайняття народною медициною (цілительством).

Таким чином, якщо Верховна Рада прийме даний проект закону, народні цілителі опиняться поза законом.

mynizhyn.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: