Завантаження ...
banner

Дітей без щеплень не пускатимуть до садочків та шкіл

Невакциновані діти не можуть відвідувати школи та дитячі садки. Відповідне нагадування органам місцевої влади надіслали Міністерство охорони здоров'я та Міністерство освіти і науки

щеплення, діти

Невакциновані діти не можуть відвідувати школи та дитячі садки.

Відповідне нагадування органам місцевої влади надіслали Міністерство охорони здоров'я та Міністерство освіти і науки, повідомляє «Слово і Діло».

«Згідно із законом, відвідувати державні заклади освіти можуть лише ті діти, які отримали щеплення за Календарем профілактичних щеплень, або діти, які мають медичні протипоказання до вакцинації (стаття 15 закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»)», – уточнюють відомства. 

Якщо у вашої дитини є протипоказання до щеплення, вона має одержати відповідну довідку в лікаря, коли проходить обов’язковий профілактичний огляд. Рішення про допуск таких дітей до закладів освіти ухвалює комісія лікарів відповідного лікувально-профілактичного закладу.

За таких умов, зазначає МОЗ, колективний імунітет допоможе захистити від смертельно небезпечних хвороб тих дітей, які не можуть вакцинуватися з медичних причин.

На початку цього року в Україні спалахнула епідемія кору. МОЗ пояснювало, що ця ситуація виникла через низький рівень вакцинації дітей у країні та відсутності колективного імунітету.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: