Завантаження ...
banner
banner

Ветеранів війни на Донбасі підрахують і розроблять для них мобільні додатки

Після створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни АТО-ООС буде розроблена онлайн-платформа, яка об'єднає всі доступні для ветеранів сервіси

АТО, ООС, Міністерство у справах ветеранів, Ірина Фриз

Після створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни на Донбасі буде розроблена онлайн-платформа, яка об'єднає всі доступні для ветеранів сервіси.

Про це розповіла міністр у справах ветеранів Ірина Фриз на засіданні Кабінету Міністрів в середу, 28 листопада, представляючи своє відомство, 

Було визначено цілі та завдання міністерства, які полягають у створенні нової нормативної бази для діяльності міністерства на наступні десятиріччя. Міністерство буде спрямовувати свою діяльність на те, щоб була відповідність державних гарантій потребам ветеранів і була зроблена верифікація даних з різних реєстрів в Єдиний державний реєстр ветеранів (ЄДРВ).
 
Напрямки діяльності:
 
"Ми плануємо після утворення ЄДРВ (Єдиний державний реєстр ветеранів – ред.) створити онлайн платформу Е-ветеран, яка має можливість об’єднати в собі сервіси та мобільні додатки, якими будуть здатні користуватися ветерані в режимі онлайн" - зазначила Міністр.
 
Штатна структура:
 
- Ми розраховуємо на те, що штатна структура міністерства буде складатися з 325 осіб, з яких 200 будуть центральний апарат, 125 із розрахунку п’ять осіб на область – це будуть територіальні органи. Територіальні органи будуть працювати будуть працювати на базі так званих "Ветерано-хабів", які будуть утворюватися за підтримки ветеранських організацій, які мають авторитет в областях та сприятимуть співпраці міністерства та територіальних органів на місцях.

В Міністерстві ветеранів мають працювати ветерани. На конкурсній основі 30% мають працювати ветерани.

Система "Е-ветеран" буде проектною. Я сподіваюсь не на державне фінансування, а на підтримку наших міжнародних партнерів та донорів. Ця система буде базуватися на ЄДРВ, мати окремий онлайн-кабінет для кожного ветерана, окремі мобільні додатки, окремі сервісні послуги, онлайн-консультації, контактний центр, тощо.

Раніше  міністр у справах ветеранів Ірина Фріз розповіла, що Міністерство у справах ветеранів у повному обсязі запрацює у червні 2019 року.

22 листопада Верховна Рада за поданням уряду призначила главою Міністерства у справах ветеранів Ірину Фріз.


mynizhyn.com
За матеріалами телеканалу Прямий

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: