Завантаження ...
banner
banner

Активи 26 мільярдерів світу дорівнюють статкам 3,8 млрд людей

За останні 10 років кількість мільярдерів у світі збільшилася удвічі. У 2018 році їх було 2208 людей. Статки 26 з них були такими ж, як і статки 3,8 мільярдів найбідніших людей на планеті

мільярдери, статки, гроші
Джефф Безос

За останні 10 років кількість мільярдерів у світі збільшилася удвічі. У 2018 році їх було 2208 людей. Статки 26 з них були такими ж, як і статки 3,8 мільярдів найбідніших людей на планеті.

Про це йдеться у доповіді організації Oxfam, яка займається проблемами бідності та несправедливості у світі.

Кожного дня статки всіх мільярдерів у світі збільшуються на 2,5 мільярда доларів. А за рік вони заробили 900 мільярдів доларів — і це максимальні зароблені статки в історії.

Дослідники наводять приклад, що найбагатша людина світу, Джефф Безос, має приблизно 112 мільярдів доларів. Приблизно 1% його статків — це весь бюджет охорони здоров’я в Ефіопії, де мешкає 105 мільйонів людей.

Також в Oxfam дослідили, що приблизно 3,4 мільярда людей (що майже половина населення Землі), живе менш ніж за 5,50 доларів на день.

Раніше повідомлялося, що в 2018 році 500 найбагатших людей планети за версією Bloomberg втратили 511 мільярдів доларів. Найбільше за всіх «збіднів» засновник Facebook Марк Цукерберг. Падіння статків обумовлене напругою у світовій торгівлі та побоюванням можливої рецесії в США.

У вересні 2018-го найбагатша людина світу, засновник компанії Amazon, Джефф Безос, оголосив про створення благодійного фонду, який займатиметься вирішенням питань безхатьків. На ці потреби бізнесмен виділив 2 мільярди доларів.

Джерело: hromadske.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: