Завантаження ...
banner
banner

В українських лісах розпочався "сезон тиші" для диких тварин

З 1 квітня у лісах стартує "сезон тиші" з метою збереження популяції диких тварин. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація. "У період із 1 квітня до 15 червня у лісах та на об’єктах благоустрою

сезон тиші, ліси, тварини

З 1 квітня у лісах стартує "сезон тиші" з метою збереження популяції диких тварин. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

"У період із 1 квітня до 15 червня у лісах та на об’єктах благоустрою забороняються будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до заборонених заходів належать санітарна вирубка лісу, стрілянина, вибухові роботи, феєрверки, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах, використання моторних маломірних суден. 

"Сезон тиші" – це природоохоронний захід, упроваджений до виконання в Україні на законодавчому рівні (стаття 39 Закону України "Про тваринний світ"). Метою такого заходу є охорона ареалу існування, шляхів міграції диких тварин на час їх розмноження. Такий проект сприяє відтворенню популяції лісових звірів та птахів, забезпечуючи зростання та різноманіття, спокійний розвиток фауни в наших лісах", – зазначив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований.

Як повідомляється, осіб, які порушили вимоги, притягнуть до відповідальності згідно зі статтею 87 КУпАП та накладуть на них адміністративне стягнення у вигляді штрафу від 510 грн до 850 грн, а на посадових осіб – від 850 грн до 1 тис. 190 грн.

Вперше в Україні провели "сезон тиші" 1 квітня 2016 року. Згідно із законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу",  який був затверджений 5 травня 2015 року, природоохоронна кампанія діє щороку.

Джерело: 112.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: