Завантаження ...
banner
banner

Тільки 26% росіян усвідомлюють, що йде війна з Україною - опитування

Переважна більшість жителів України 70% визнають, що між Україною і Росією йде війна, серед росіян таких - лише 26%. Про це свідчать результати опитування, проведеного в Росії "Левада-центром"

Переважна більшість жителів України 70% визнають, що між Україною і Росією йде війна, серед росіян таких - лише 26%. Про це свідчать результати опитування, проведеного в Росії "Левада-центром", а в Україні Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Дві третини жителів (59%) Росії не вважають, що між країнами триває війна. При цьому росіяни - 75% - не покладають відповідальності на Росію за конфлікт на сході України. Навпаки, більша частина українців - 63% - вважають Росію відповідальною за кровопролиття.

Половина росіян - 50% - вважають, що Росія активно підтримує проросійськи налаштовані сили на сході України. Серед жителів України так думають 74% респондентів. Більше двох третин опитаних українців (66%) не вважають, що Росія захищає інтереси російськомовних громадян на сході України. І тільки кожен п'ятий житель України розглядає позицію Росії як справедливу підтримку і захист російського населення України.
 
45% жителів України бачать політичний статус Донбасу таким самим, як це було до кризи. Росіяни - 40% - хотіли б бачити Донбас окремою державою.

pravda.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: