Завантаження ...
banner
banner

Чому в Україні так багато безпритульних собак і чи можна це змінити?

Нідерланди стали першою у світі країною, де немає безпритульних собак. Про це розповіли в ефірі "Сніданку з 1+1". "В Нідерландах собаку, яку підібрали на вулиці, ніколи не випустять

безпритульні собаки, проблема, рішення, Нідерланди

Нідерланди стали першою у світі країною, де немає безпритульних собак. Про це розповіли в ефірі "Сніданку з 1+1".

"В Нідерландах собаку, яку підібрали на вулиці, ніколи не випустять. Відловили, стерилізували-вакцинували, помістили в притулок і шукають їй хазяїна", - розповідає президент Київського товариства захисту тварин Ася Серпінська.

Завдяки такій програмі родину знайшли вже понад мільйон песиків. А якщо там знову помітять самотнього собаку - її хазяїна знайдуть, оштрафують до 15 тисяч євро і навіть можуть посадити за ґрати. В Україні ж  – ніякої відповідальності.

"На сьогоднішній день ми не маємо загального обліку тварин, і по суті власник може в будь-який момент, коли йому не сподобалась тварина, викинути її на вулицю", - каже зоозахисник Олександр Тодорчук.

Саме через людей і з'явилися безпритульні тварини, але зробити як у Нідерландах, зовсім не складно.

"Це тривалий процес. Питання полягає в тому, чи буде на це політична воля і чи захоче центральна влада, місцева влада вирішувати це питання", - пояснює Тодорчук.

Зоозахисник переконаний, що посилення відповідальності та чималі штрафи - і на вулицях поменшає безпритульних собак. 



Джерело: tsn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: