Завантаження ...
banner
banner

В Україні з'явиться банкнота номіналом 1000 гривень

Національний банк з 25 жовтня 2019 року вводить у обіг банкноту нового найвищого номіналу – 1 000 гривень. Голова Національного банку України Яків Смолій оголосив про зміни у номінальному ряді банкнот

банк, 1000 гривень, номінал, обіг

Національний банк з 25 жовтня 2019 року вводить у обіг банкноту нового найвищого номіналу – 1 000 гривень

Голова Національного банку України Яків Смолій оголосив про зміни у номінальному ряді банкнот та монет, спрямовані на впорядкування готівкового обігу гривні.

З огляду на зростання рівня доходів і цін, українці вже фактично не використовують монети дрібних номіналів, натомість з’явилася потреба в банкноті вищого номіналу, ніж 500 гривень.

"Необхідність введення в обіг банкноти нового найвищого номіналу назріла досить давно. Після появи в обігу банкноти номіналом 1000 гривень середньомісячна заробітна плата буде розмінюватися дев’ятьма банкнотами найвищого номіналу, і це буде набагато зручніше, ніж зараз", – наголосив Голова Національного банку.

Наявність банкноти номіналом 1000 гривень дасть можливість економити на транспортуванні і зберіганні банкнот.



На лицьовій стороні нової банкноти зображено портрет Володимира Вернадського. На зворотній стороні надруковано зображення будівлі Президії Національної академії наук України.

За розміром і кольором банкнота номіналом 1 000 гривень помітно відрізняється від банкнот інших номіналів, що допоможе населенню легко визначати номінал. Розмір нової банкноти становить 75х160 мм. Основний колір – блакитний.

Банкнота має як елементи захисту паперу, так і інноваційні поліграфічні елементи захисту.

Зазначимо, що у найближчих планах Національного банку – удосконалити банкноти номіналом 50 та 200 гривень.

mynizhyn.com за матеріалами bank.gov.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: