Завантаження ...
banner

Без черг і хабарів: Зеленський підписав указ про е-послуги

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який має впорядкувати роботу держреєстрів і онлайн-послуг. Указ оприлюднений на сайті Офісу президента і вже набув чинності. Спершу в Україні проведуть аудит

е-послуги, Володимир Зеленський, указ

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який має впорядкувати роботу держреєстрів і онлайн-послуг.

Указ оприлюднений на сайті Офісу президента і вже набув чинності.

Спершу в Україні проведуть аудит усіх держреєстрів, яких нині понад 350. Далі мають запровадити єдиний веб-портал електронних послуг, де громадяни у своєму особистому кабінеті зможуть отримати доступ до інформації, зокрема, про майно, податки, доходи та, власне, отримати деякі електронні послуги.

Зокрема, електронною стане послуга "єМалятко" — народження та реєстрація місця проживання дитини, також реєстрація фізичної особи як платника податків під час першого оформлення паспорта громадянина України, перевірка наявності у водія документів тощо.

Указом "започатковується" робота над проведенням електронних виборів і електронного перепису населення.

"Відсутність у громадян засобів eID є ключовим бар'єром на шляху розвитку е-послуг і цифрової економіки в цілому. Вже восени цьогоріч ми плануємо розпочати видачу паспортів у вигляді ID-карток одразу з електронним підписом, але пріоритет робимо на запровадженні та масштабуванні таких інноваційних підходів, як MobileID і SmartID, а також інших альтернативних засобів. Щоб кожен українець зміг якомога швидше відчути переваги цифрових перетворень у країні", – зазначив радник президента Михайло Федоров.

Джерело: gazeta.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: