Завантаження ...
banner
banner

13 серпня - Всесвітній день шульги

Приблизно 10-11% всіх людей на планеті - шульги. Передбачається, що роль у визначенні провідної руки можуть грати до 40 генів. Сучасний світ створений для людей, які все роблять правою рукою. Письмове і кухонне приладдя, двері

шульга, гени, ліва рука

Приблизно 10-11% всіх людей на планеті - шульги. Передбачається, що роль у визначенні провідної руки можуть відігравати до 40 генів.

Сучасний світ створений для людей, які все роблять правою рукою. Письмове і кухонне приладдя, двері, комп’ютерні миші і багато іншого – для праворуких. Решта пристосовуються.

На щастя, ліворуких школярів вже не примушують писати правою, але і в даний час зустрічаються батьки, вихователі або вчителі, які намагаються перевчити «неправильну дитину».

Список відомих людей, які все робили «однією лівою», вражає - Марк Твен, Леонардо да Вінчі, Мікеланджело, Бетховен, Сергій Рахманінов, Пол Маккартні і Рінго Старр, Мерилін Монро, Роберт Де Ніро. Ліворукими були Юлій Цезар та Олександр Македонський, Наполеон і Карл Великий, Уінстон Черчілль та Жанна Дарк, і навіть три президенти США - Рональд Рейган, Джордж Буш-старший, Білл Клінтон.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: