Завантаження ...
banner
banner

Нова Верховна Рада зібралась на своє переше засідання. Відео

Розпочалося перше урочисте засідання Верховної Ради IX скликання. На ньому 224 новообрані народні депутати склали присягу. Відкрив засідання та зачитав присягу найстарший за віком парламентарій

Верховна Рада, перше засідання, присяга

Розпочалося перше урочисте засідання Верховної Ради IX скликання. На ньому 224 новообрані народні депутати склали присягу. Відкрив засідання та зачитав присягу найстарший за віком парламентарій – 78-річний Юлій Іоффе з "Опозиційної платформи – За життя".

Перед першим засіданням Ради ІХ скликання нардепи від "Слуги народу" поклали квіти до Стіни пам'яті полеглих за Україну на Михайлівській площі. Після цього вони пішки пройщли до парламенту через вулицю Інститутську і Алею Героїв Небесної Сотні.

Перше засідання новообраної Ради ІХ скликання відкрив спікер попереднього скликання Андрій Парубій хвилиною мовчання на честь вшанування пам’яті загиблих захисників України. Тоді у сесійній залі традиційно пролунав гімн України.

Після урочистого відкриття Ради депутати склали присягу, текст якої звучить:

"Присягаю на вірність Україні. Зобов’язуюсь усіма своїми діями боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут українського народу. Присягаю додержуватися Конституції України та законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників".


Окрім новообраних нардепів у парламенті присутні Президент України Володимир Зеленський, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, міністри, представники релігійних громад, іноземні дипломати та гості.

Як текст присяги підпишуть усі нардепи, Верховна Рада IX скликання стане повноважною. І тоді ж перед новим парламентом складе повноваження чинний Кабінет міністрів на чолі з прем'єром Гройсманом.

Під час першого засідання депутати оберуть голову Верховної Ради, його заступників, прем'єр-міністра України та формуватимуть Кабмін. Також заплановано голосування за приблизно 100 законів. 

Джерело: 24tv.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: