Завантаження ...
banner

Нацрада написала листа Цукербергу з проханням змінити главу українського "Фейсбуку"

Члени Нацради України написали листа до Марка Цукерберга, в якому звернули його увагу на загрозу з боку російської пропаганди для користувачів соцмережі в Україні

Члени Нацради України написали листа до засновника і очільника світової соцмережі "Facebook" Марка Цукерберга, в якому звернули його увагу на загрозу з боку російської пропаганди для користувачів соцмережі в Україні. Про це під час прес-конференції повідомив голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, передає кореспондент УНН.

Зокрема, за словами Ю.Артеменка, у цьому зверненні йдеться про прохання змінити адміністратора вітчизняного сегменту "Facebook", оскільки він є громадянином Росії і саме через це, ймовірно, блокує блоги деяких українських користувачів.
Посадовець зазначив, що дана ініціатива є приватною і її авторами виступили безпосередньо він та його перший заступник Ольга Герасим'юк.
 
"Ми готуємо зараз листа до засновника і голови "Facebook" Марка Цукерберга з метою донести до нього широко масштабність російської пропаганди. "Facebook" постійно атакується проросійськими групами, що фінансуються близькими до Кремля силами",- розповів Ю. Артеменко.
 
Він уточнив, що підставою написання даного листа став факт блокування багатьох відомих українських блогерів, зокрема сторінки групи українських матерів солдатів.
"Звертаючись до Цукерберга ми з О. Герасим'юк просимо розглянути питання по заміну адміністратора українського сегменту соцмережі, який на сьогодні є громадянином Росії, на громадянина України або громадянина іншої нейтральної до того, що відбувається зараз в Україні, держави",- розповів посадовець.
 
Він додав, що цей лист попросять передати засновнику "Фейсбук" посла США в Україні.

unn.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: