Завантаження ...
banner
banner

Сьогодні православні відзначають велике свято

Українські православні сьогодні відзначають особливий день – Введення в Храм Пресвятої Діви Марії. В цей день віряни вшановують пам'ять про те, як святі Йоаким та Ганна привели свою єдину і довгоочікувану дочку Марію

сято, Введення в Храм Пресвятої Діви Марії

Українські православні сьогодні відзначають особливий день – Введення в Храм Пресвятої Діви Марії

В цей день віряни вшановують пам'ять про те, як святі Йоаким та Ганна привели свою єдину і довгоочікувану дочку Марію в Єрусалимський Храм, присвятивши її Господу. 

Згідно з священним писанням, з того дня Діва Марія жила при Храмі, проводячи свої дні в служіннях і молитвах. До того самого моменту, як її заручили праведному Йосифу. 

У православному календарі це свято вважається дванадесятим – тобто є одним з тих, що догматично пов'язане з подіями земного життя Ісуса Христа і Богородиці Діви Марії. 

4 грудня У православному календарі День введення в храм Пресвятої Богородиці не є минущим святом, тобто його дата від року до року незмінна. Східні православні церкви відзначають цей день 4 грудня за новим стилем. 

сято, Введення в Храм Пресвятої Діви Марії

Введення в храм Пресвятої Богородиці – що означає 

Це свято є одним з найдавніших у християн. Про нього вже в IV столітті згадував святитель Григорій Ніський, а в VIII столітті з проповідями на Введення виступали Константинопольські патріархи Герман та Тарасій. 

Традиційно Введення у храм Пресвятої Богородиці символізує передвістя благовоління Господа до людського роду і прибуття Спасителя.

Введення в храм Пресвятої Богородиці – що можна їсти

Свято припадає на великий Різдвяний піст, але в цей день дозволяється їсти рибу і пити вино.

mynizhyn.com за матеріалами УНІАН
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: