Завантаження ...
banner
banner

В Ірані розбився літак МАУ: всі пасажири загинули

Літак Boeing 737, який перевозив 180 пасажирів розбився незабаром після зльоту з Тегерана, столиці Ірану. Про це повідомляє rubryka.com з посиланням на CNN. Boeing 737 авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України”

літак, Тегеран, падіння

Літак Boeing 737, який перевозив 180 пасажирів розбився незабаром після зльоту з Тегерана, столиці Ірану. Про це повідомляє rubryka.com з посиланням на CNN.

Boeing 737 авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (“МАУ”) розбився незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані.
Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран – Київ мав прибути до Міжнародний аеропорт “Бориспіль”.

Всі, хто знаходилися на борту літака авіакомпанії “МАУ”, який розбився після вильоту з Тегерана, загинули, передає Reuters.

Спікер аеропорту Імам Хомейні (м. Тегеран) повідомив, що на борту літака Міжнародних авіаліній України, що розбився у середу вранці в Ірані, перебувало 176 осіб.

“Всі 167 пасажирів та 9 членів екіпажу загинули в аварії”.

Літак впав близько 5:30 ранку, на борту були 176 осіб, з них 167 пасажирів. Причиною аварії міг стати двигун, який загорівся.

За інформацією сервісу відстеження місцезнаходження повітряних суден Flightradar, літак Boeing 737 перестав передавати сигнал через 2 хвилини після зльоту.

Авторитетне арабське видання недавно повідомило, що літак “помилково” збили сили ППО Ірану.

У міністерстведорог і міського розвитку Ірану відкинули інформацію про те, що в Boeing 737 потрапила ракета, повідомляє  IRNA.

“Якби літак збила ракета, він би вибухнув в повітрі”, – сказав преставників відомства Кассім Нізамі.

Версію про теракт на даний момент також виключає посольство України в Ірані. Там зазначили, що, за попередніми даними, авіалайнер розбився в результаті аварії двигуна.

На місці працює український консул, оперативний штаб очолив секретар РНБО Олексій Данилов.

До складу штабу увійшли прем’єр-міністр Олексій Гончарук, міністр закордонних справ Вадим Пристайко, міністр оборони Андрій Загороднюк, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Служби безпеки Іван Баканов, голова Служби зовнішньої розвідки Валерій Євдокимов, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

За наявними даними РНБО, в літаку Boeing 737 авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України”, що розбився в Ірані, було 177 людей – 168 пасажирів та 9 членів екіпажу.

Іранське телебачення повідомляє, що більшість пасажирів були іранцями. Списків загиблих поки немає.

Опублікований попередній список загиблих пасажирів в авіакатастрофі українського літака МАУ в Ірані, передає Обозреватель.

На борту лайнера, що впав перебувало двоє українців і близько 13 членів екіпажу з України.

Іншими пасажирами на борту Boeing 737 були іноземні громадяни:

громадяни Ірану – 71
громадяни Канади -73
громадяни Німеччини – 4
громадяни Великобританії – 3
громадяни Швеції – 8
громадяни Афганістану – 6
Близько 13 членів екіпажу (громадяни України).

Зараз інформація про літак в центральній диспетчерській службі Державіаслужби відсутня.

Фото rubryka.com
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: