Завантаження ...
banner
banner

Насоси та турбіни для надувних човнів ПВХ: види, особливості, секрети вибору

Якщо у вас є човен ПВХ, то обов’язково слід подумати про насос, за допомогою якого ви будете в подальшому його накачувати.

Якщо у вас є човен ПВХ, то обов’язково слід подумати про насос, за допомогою якого ви будете в подальшому його накачувати. Деякі власники таких приладів ігнорують даний нюанс і обслуговують свій плавзасіб звичайним автомобільним насосом. Чинити так категорично не рекомендується! Краще переглянути в Аква Мания насоси для надувних човнів і вибрати серед них оптимальний варіант саме для себе.

Для чого це робити, адже можна й надалі використовувати машинний прилад у якості універсального? Насамперед, спеціалізована техніка відрізняється підвищеною продуктивністю. Ви відразу ж зможете оцінити швидкість і комфорт під час отримання бажаного результату. А ось з автомобільним насосом слід запастися терпінням та витримкою, щоби накачати свій човен ПВХ до потрібного рівня.

У нашій статті ми розкажемо вам про найпопулярніші види приладів для накачування човнів ПВХ, підкажемо, на що слід звернути увагу під час вибору оптимального приладу такого спрямування і проілюструємо свої слова гідними прикладами. Сподіваємося, отримана інформація допоможе вам зробити найкращий вибір!

Найпопулярніші види насосів для надувних човнів ПВХ

Є кілька найпопулярніших типів даних приладів. Найчастіше вони поділяються на три категорії, серед яких можна виділити:

  • з низьким тиском;
  • із середнім тиском;
  • з високим тиском.

Перша категорія насосів відрізняється достатньо швидким накачуванням повітря. Проте отриманий результат тримається лише обмежену кількість часу. Такі прилади використовують виключно для підкачки, їхньої роботи недостатньо, щоби повністю накачати плавзасіб.

Насоси із середнім рівнем тиску під час накачування не потребують використання додаткових засобів для підкачки. Вони досить швидко можуть призвести до готовності човен ПВХ, навіть, без участі його власника.

Прилади з високим рівнем тиску найзручніші у використанні. Даний нюанс відобразився відповідним чином на їхній ціні, проте саме вони можуть накачати човен фактично за лічені хвилини. Задля цього такий насос достатньо підключити до джерела живлення й насолоджуватися результатом.

Також слід згадати про таку класифікацію насосів для човнів відповідно до напряму застосування, як:

  • ручні;
  • ножні;
  • електричні.

Ручні насоси починають працювати під дією рук свого власника. Вони різняться, залежно від розміру човна для накачування. Для невеликих човнів достатньо ручного насосу, тиск у якому не перевищує 500 мБар, а довжина циліндра становить 410 мм. Для плавзасобів великих розмірів підійдуть такі прилади, що мають довжину циліндра 510 мм і, відповідно, тиск 600 мБар.

Головними перевагами ручних насосів є їхні компактні розміри, легкість і простота. Звісно, використовувати такі прилади не дуже зручно, проте вони не потребують підключення до джерела живлення. Відповідно, придатні для підкачки, навіть у екстремальних умовах.

Ножні насоси значно зручніші, адже під час їхнього використання навантаження спрямоване на ноги, а не на руки оператора. Вибирати такий прилад необхідно, також орієнтуючись на розміри човна, на якому він буде застосовуватися. Чим він габаритніший, тим більшим має бути об’єм камери насоса й тиск у ній.

Найчастіше їх виготовляють із пластику або фанери. Перший вид насосів відрізняється ефектним дизайном і можливістю протистояти різноманітним негативним погодним умовам. Прилади з фанери значно довговічніші, ніж пластикові, проте їхнє використання в середовищі з підвищеною вологістю небажане.

Електричні насоси — найзручніші та найпродуктивніші прилади для накачування човнів. Вони здійснюють свою роботу від джерела струму. Таке устаткування може бути акумуляторним або мережевим. Перший тип приладів здійснює своє живлення від спеціальної батареї, яку слід час від часу заряджати.

Насоси мережевого виду потребують наявності джерела струму. Їхня головна перевага – в надзвичайно високому рівні потужності. Проте вони підходять не кожному, адже не завжди є нагода транспортувати човен від місця накачування до води.

Секрет вибору оптимального варіанту насосу для човна ПВХ

З основними характеристиками кожного виду насосу ви вже змогли ознайомитися вище. Думаємо, у вас навіть сформувався приблизний напрямок вибору такого приладу. Щоби зробити його максимально точно, радимо вам звернути свою увагу ще й на такі нюанси, як:

  • надійність корпусу, стійкість до механічних пошкоджень;
  • відповідність параметрів приладу розмірам човна;
  • популярність бренду виробника;
  • додаткові опції, такі, як датчик тиску і його регулятор.

Особливою популярністю в наш час користуються насоси торгових брендів AQUA MANIA, Bravo, Genovo, WEEKENDER. Дані виробники встигли зарекомендувати себе лише з позитивного боку і впевнено зайняли лідируючі позиції на вітчизняному ринку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: