Завантаження ...
banner

Уряд вводить тритижневий карантин по всій Україні

Кабінет міністрів ухвалив рішення про обмеження проведення масових заходів за участі 200 і більше осіб, також заплановано введення карантину в навчальних закладах на три тижні. Таке рішення ухвалено

карантин, коронавірус, Україна, навчальні заклади

Кабінет міністрів ухвалив рішення про обмеження проведення масових заходів за участі 200 і більше осіб, також заплановано введення карантину в навчальних закладах на три тижні. Про це повідомляє suspilne.media.


Таке рішення ухвалено на засіданні 11 березня через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19.

Кабмін запропонував обмежити проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Водночас, засідання Верховної ради, вочевидь, не скасовуватимуть, оскільки обмеження "не стосуються заходів державної необхідності". Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні.

Крім того, прийнято рішення закупити інфрачервоне обладнання для проведення скрінінгу на відстані в аеропорті Бориспіль.

Кабмін також вирішив виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, задля виконання цього рішення до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: