Завантаження ...
banner
banner

Секрети вишивки ікони бісером

Вишивка бісером ікони - цікаве і трудомістке заняття, що вимагає чимало зусиль, часу і терпіння, але кінцевий результат того вартий.

Вишивка бісером ікони - цікаве і трудомістке заняття, що вимагає чимало зусиль, часу і терпіння, але кінцевий результат того вартий. Лики святих, виконані в цій техніці, виглядають приголомшливо. Найголовніше, впоратися з роботою може навіть починаюча майстриня. Потрібно лише знати кілька основних секретів - і тоді все вийде неймовірно гарно.

Вибираємо схему для роботи

Для початку необхідно визначитися із самою іконою. Не слід обирати нашвидкоруч, керуючись лише красою готової роботи. Важливо пам'ятати, що кожна ікона має своє значення і глибокий зміст. Необхідно хоча б у загальних рисах мати уявлення про святого, лик якого ви збираєтеся відтворити на полотні.

Вишивку ікони виконують, керуючись схемою, надрукованій на папері або самій тканині. Її можна придбати в будь-якому магазині, що пропонує товари для рукоділля. Також існують спеціальні комп'ютерні програми, здатні трансформувати вподобане зображення і представити його у вигляді значків або умовних символів. Однак досвідчені рукодільниці радять віддавати перевагу готовим схемам, розробленим фахівцями. Читати їх дуже просто: кожен з кольорових квадратів, нанесених на тканину, відповідає одній намистині певного відтінку.

Асортимент схем неймовірно широкий, тому до їх вибору слід підходити вдумливо. Краще не поспішати, уважно вивчити запропоновані варіанти, звернути увагу на якість друку, чіткість зображення. Не рекомендується братися відразу за складні масштабні полотна, адже вишивка ікон великого розміру вимагає певних навичок і досвіду. Для початку краще обирати простіші схеми, в цьому випадку вишивка не займе багато часу. Слід звернути увагу на важливий момент: лики святих не зашиваються, бісерними візерунками заповнюється лише фон і одяг.

Обираємо бісер

Ретельний підбір бісеру для роботи - важливий момент в рукоділлі. Для вишивки слід використовувати якісний матеріал від провідних виробників, наприклад від чеської компанії Preciosa. Цей бісер має масу переваг, серед яких:

  • відмінні експлуатаційні властивості;
  • стійкість до впливу навколишнього середовища;
  • велика кількість забарвлень і форм;
  • розумна вартість.

Найголовніше, такі намистини проходять ретельне сортування і калібрування, тому лягають рівними рядами, і вишиті картини будуть виглядати чудово.

Щоб підібрати матеріал за кольором, слід скористатися ключем, який є практично в будь-якій схемі. Він дозволить визначити, скільки бісерин і якого відтінку потрібно для роботи. Якщо самостійний підбір матеріалу викликає сумніви, можна звернутися за допомогою до співробітників магазину. Подібна послуга коштує недорого, зате готова робота буде виглядати приголомшливо, а сам процес рукоділля принесе одне задоволення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: