Завантаження ...
banner

Хворим на коронавірус дозволили виходити в аптеки та магазини

Українцям, у яких лабораторно підтвердили COVID-19, дозволили у невідкладних випадках виходити в аптеки та продуктові магазини. Відповідну постанову опублікували на урядовому порталі. Зокрема, уряд вніс зміни, згідно

коронавірус, хворі, постанова, уряд

Українцям, у яких лабораторно підтвердили COVID-19, дозволили у невідкладних випадках виходити в аптеки та продуктові магазини. Відповідну постанову опублікували на урядовому порталі. Зокрема, уряд вніс зміни, згідно з якими під категорію осіб, які потребують самоізоляції, потрапляють хворі на коронавірус та контактні особи заражених COVID-19. При цьому лікар самостійно визначає термін самоізоляції таких людей, повідомляє 24tv.ua.

Особи, які потребують самоізоляції, зобов'язані утримуватися від контакту з іншими особами, крім тих, з якими спільно проживають.

Втім, за потреби, хворим дозволили виходити з дому під час самоізоляції в аптеки, продуктові магазини чи медичні заклади.

Дозволяється відвідування у невідкладних випадках місць торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами, виробами медичного призначення та установ охорони здоров'я при використанні засобів індивідуального захисту та дотримання відстані не менше 1,5 метра, – йдеться в постанові уряду.

Разом з тим уряд посилив карантинні заходи

Люди, які мали контакт з хворим на COVID-19 або хворіють на коронавірус та не потребують госпіталізації, зобов'язані дотримуватись режиму самоізоляції.

Люди, які відвідували країни/регіони з місцевою передачею вірусу в громаді відповідно до ситуаційних звітів ВООЗ, повинні перебувати на обсервації впродовж 14 днів з метою недопущення занесення нових випадків хвороби на територію України.

Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: