Завантаження ...
banner
banner

Яценюк оприлюднив список майбутнього кабміну

Яценюк планує залишити Володимира Гройсмана і надалі на посаді віце-премєра, але призначити його віце-примєром з адміністративної реформи. Також пообіцяв підтримати кандидатури які пропонує Порошенко

Володимира Гройсмана Яценюк пропонує залишити і надалі на посаді віце-премєра, але призначити його віце-примєром з адміністративної реформи. Теперішнього заступника глави адміністарції президента Дмитра Шимківа примєр пропонує на посаду міністра економіки, Сергія Квіта залишити на посаді міністра освіти,  Андрія Коболєва - міністра енергетики, Євгена Нищука - мініста культури, Василя Лазоришинця  призначити міністром охорони здоровя. 

На посаді міністра внутрішніх справ повинен залишитись Арсен Аваков, щоб "завершити те, що почав".
 
Яценюк також запропонував делегувати на пост віце-прем'єра з гуманітраних питань Ігоря Жданова, який представляє ВО "Батьківщина". На посаді "міністра справедливості", на думку прем'єра, повинен продовжувати роботу Павло Петренко. На посаду міністра економіки є пропозиція внести кандидатуру теперішнього замміністра Віталія Лісовенка, якого Яценюк назвав "технократом". 

Главою Мінагрополітики прем’єр просить призначити Леоніда Козаченка. Першого номера "Самопомочі" Ганну Гопко Яценюк пропонує призначити на посаду міністра екології. На пост міністра соціальної політики прем’єр просить делегувати представника "Блоку Петра Порошенка" Павла Розенка.

В кріслі міністра молоді і спорту Яценюк вважає, що повинна бути людина, яку знає весь світ, а саме член "Радикальної партії" український плавець Денис Силантьєв.
 
Чинних міністрів закордонних справ та оборони, кандидатури яких пропонує Президент, глава уряду обіцяє підтримати. Керівником Держкомтелерадіо, на думку прем'єр-міністра, повинен стати Юрій Стець.

Яценюк зауважив, що це лише попередні списки, які є закликом до публічної дискусії.

ipress.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: