Завантаження ...
banner
banner

З травня українців чекає підвищення зарплат та пенсій

З 1 травня Кабмін проведе перший етап підвищення соціальних стандартів. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. За словами прем'єра, у травні соцстандарти підвищать на 6%,

Яценюк зарплата, підвищення зарплат в 2016 році,


З 1 травня Кабмін проведе перший етап підвищення соціальних стандартів. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. За словами прем'єра, у травні соцстандарти підвищать на 6%, а загалом протягом 2016 року планується підвищення соцтандартів на 12%.  Відповідне доручення голова Кабміну вже дав профільним відомствам.

"Щоб підвищена заробітна платня і пенсія невідкладно дійшла до кожного громадянина країни в травні поточного року", - наголосив Яценюк.

Нагадаємо, 19 лютого Арсеній Яценюк заявив, що уряд не планує додатково підвищувати соцстандарти 2016 року, посилаючись на падіння сировинних ринків і ціни на нафту.

Згідно із законом про держбюджет на 2016 рік, розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму зростуть на 12,5%. Однак значне підвищення передбачено лише в грудні 2016 року. Тож якщо зараз прожитковий мінімум становить 1 330 гривень, то з 1 травня він повинен вирости до 1 399 гривень, а з 1 грудня - до 1 496 гривень. Мінімальна зарплата зараз дорівнює 1 378 гривень. Із 1 травня вона зросте до 1 450 гривень, з 1 грудня - до 1 550 гривень

tsn.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: