Завантаження ...
banner
banner

Лавров розповів, що врегулювати кризу в Україні можна в 2015 році

"Що стосується внутрішньоукраїнської кризи, то її врегулювання не просто можливо, але і цілком реально" сказав Сергій Лавров в інтерв'ю "Інтерфаксу".

Глава МЗС Росії Сергій Лавров вважає, що врегулювання українську кризу цілком можливо в 2015 році.Про це вона заявив в інтерв'ю "Інтерфаксу".

"Що стосується внутрішньоукраїнської кризи, то її врегулювання не просто можливо, але і цілком реально", – сказав він.
 
За словами Лаврова, "нинішній трагічний етап в історії України повинен бути подоланий на основі відновлення національної злагоди, забезпечення компромісу, балансу інтересів і вибудовування справді рівноправних відносин між усіма регіонами цієї країни".
 
При цьому він вважає, що криза буде тривати до тих пір, поки самі українці не домовляться між собою "без суфлерів з Брюсселя чи Вашингтона".

На його думку, домовлятися потрібно про те, що "буде собою представляти українська держава, як в ній будуть захищатися і дотримуватися права громадян і національних меншин, яким буде гарантований статус російської та інших мов, як в цілому буде організована життя кожного регіону".
 
Він знову заявив, що Україні потрібно провести конституційну реформу, закріплену в угоді від 21 лютого між тодішньою опозицією і президентом Віктором Януковичем. Також, на думку Лаврова, в цій реформі потрібно врахувати Женевську заяву від 17 квітня і мінську угоду від 5 вересня.
 
При цьому Лавров заявив, що Росія буде "і надалі всіляко сприяти його запуску (діалогу - ред.), Виступати за налагодження стійких прямих контактів Києва з Донецьком і Луганськом в контексті виборів, які там пройшли, за продовження роботи в рамках Контактної групи за участю представників ДНР і ЛНР ".

pravda.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: