Завантаження ...
banner
banner

Януковича восени допитають у справі "беркутівців"

Восени цього року екс-президент Віктор Янукович має дати свідчення на процесі над "беркутівцями", який триває в Святошинському суді Києва

Янукович


Восени цього року екс-президент Віктор Янукович має дати свідчення на процесі над "беркутівцями", який триває в Святошинському суді Києва.

Про це в інтерв’ю "Радіо Свобода" повідомив адвокат Януковича Віталій Cердюк.
 
"Щодо відеоконференції, то така практика була і по інших справах. Вже сформована практика по справах Майдану. Зокрема, у справі "Беркуту", яка розглядається в Святошинському суді. У Міністерстві юстиції Російської Федерації вже знаходиться на виконанні запит про проведення допиту Віктора Януковича і Шуляка (генерал Станіслав Шуляк, на початку 2014-го року - командувач внутрішніх військ МВС. - Ред.) в режимі відеоконференції", - заявив адвокат.
 
За його словами, допит має відбутися у вересні-жовтні.
 
"Після того, як до суду надійшли клопотання його (Януковича. - Ред.) та захисту "Беркуту", то суд це клопотання задовольнив та надіслав відповідний запит через Міністерство юстиції України до Міністерства юстиції Росії. Мінюст Росії цей запит виконує, і тому ми вважаємо, що у вересні-жовтні місяці у нас такий допит відбудеться", - зазначив Сердюк.
 
Раніше Сердюк заявив, що Янукович вимагає очної ставки в режимі відеоконференції з президентом Петром Порошенком та іншими високопосадовцями.
Генеральний прокурор України Юрій Луценко у відповідь на це зазначив, що якщо Янукович повернеться в Україну, він матиме і очну ставку, і справедливий суд, і навіть справедливий вирок.

espreso.tv
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: