Завантаження ...
banner

Шахрайство з картками Приватбанку

"Друзі, увага! Круте шахрайство з картками «ПриватБанку»!", - про це на своїй сторінці в Фейсбук вирішив попередити блогер Сергій Рудюк

Шахрайство



"Друзі, увага! Круте шахрайство з картками «ПриватБанку»!", - про це на своїй сторінці в Фейсбук вирішив попередити блогер Сергій Рудюк. 

Схема проста: ви отримуєте листа на пошту, як на першому скріншоті внизу. Переходите за посиланням і потрапляєте на сайт «ПриватБанку».


Шахрайство





Там починаєте вводити логін і пароль і намагаєтеся увійти до кабінету. При цьому все, що ви робите, зчитується програмою й відправляється шахраям, так як це не справжній сайт «ПриватБанку», а його копія, зроблена для того, щоб роздобути ваш логін і пароль.


Шахрайство


Потрапити на цю копію ви можете тільки з посилання в листі. Після того, як ви ввели логін і пароль - шахраї тут же вводять їх на справжньому сайті «ПриватБанку» і вам надходить sms з паролем для входу. Ви вводите одноразовий пароль з sms на сайті-копії банку, у той же час шахраї вводять цей пароль з sms на справжньому сайті. 

Після введення пароля сайт шахраїв видає вам помилку або ще що-небудь, наприклад, «спробуйте пізніше». У цей момент шахраї вже зайшли у ваш аккаунт, і роблять операції - які захочуть! Будьте уважними.

Ми здійснюємо ці операції не один раз за день і не помічаємо важливих моментів: 
 

Шахрайство


 


1. НЕ вводьте ніяких даних на сайті банку, якщо ви потрапили на нього з пошти. 
 

2. Перевіряйте назву посилання сторінки, на якій ви знаходитеся. Посилання має обов'язково починатися на https:// і мати назву: privatbank.ua, або privat24.ua, або pb.ua.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: