Завантаження ...
banner
banner

З 1 грудня підвищать пенсії

З 1-го грудня установами Пенсійного фонду в області буде забезпечено проведення масового перерахунку пенсій, а також надбавок і підвищень до пенсій, розміри яких визначають від прожиткового мінімуму

Підвищення пенсій


З 1-го грудня установами Пенсійного фонду в області буде забезпечено проведення масового перерахунку пенсій, а також надбавок і підвищень до пенсій, розміри яких визначають від прожиткового мінімуму.

Про це 29 листопада говорили на прес-брифінгу в облдержадміністрації.
 
Пов’язано це зі збільшенням з 1-го грудня 2016 року розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність – із 1130 грн. до 1247 грн. (на 10,4%).
 
Як зазначив в.о. начальника Головного управління Пенсійного фонду України в області Юрій Юрченко, перераховані пенсії з 1-го грудня отримають близько 70% пенсіонерів Чернігівщини.
 
«У цьому році це вже другий перерахунок пенсій у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму відповідно до Закону України «Про Державний бюджет». Перший був проведений з 1-го травня цього року. Тоді мінімальний розмір пенсії збільшився на 56 гривень».
 
Будуть підвищені мінімальні розміри пенсії за віком непрацюючим пенсіонерам, пенсії по інвалідності та пенсії, у зв’язку з втратою годувальника, надбавки до пенсії за понаднормовий стаж, що обчислені виходячи з розміру прожиткового мінімуму, мінімальні пенсії інвалідам війни, учасникам бойових дій та інвалідам-ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС. Також зростуть пенсії військовим пенсіонерам.
 
Розмір надбавки до пенсії в кожному конкретному випадку буде індивідуальний.
 
Перерахунки будуть проведені автоматизовано, тому пенсіонерам не потрібно звертатись до органів Пенсійного фонду.


Високий Вал
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: