Завантаження ...
banner
banner

Терористи втратили частину флангових позицій біля Донецького аеропорту

У районі населеного пункту Горлівка українська артилерія відпрацювала по місцях дислокації бойовиків, складах озброєння, ремонтним майстерням, місцям накопичення матеріально-технічних ресурсів.

Вкрай складною залишається ситуація в районі Донецька. Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

За його словами, серед бойовиків, що діють в Донецьку, ходять чутки про підготовку на цій ділянці якогось "контрудару". У Петровському районі Донецька розгорнута додаткова артилерійська група противника. У районі Мар'їнки зафіксована батарея самохідних артилерійських установок (5 одиниць 2С1 "Гвоздика"), в цьому ж районі обладнані вогневі позиції для батареї 120-мм мінометів. У Куйбишевському районі Донецька зафіксовано переміщення бронегрупи (6 бойових бронемашин і 3 танка). Ще одна бронегруппа російсько-терористичних військ (до 10 одиниць бронетехніки, включаючи 4 танка), перекинута до селища Веселе.
 
Противник продовжував завдавати вогневі удари по передових позиціях українських військ в районі Донецького аеропорту (ДАП), а також в районі населених пунктів Піски, Опитне та Авдіївка, намагаючись перешкодити підходу підкріплень до українських підрозділів, проводячи бої на флангових позиціях в районі аеропорту, а також проведенню їх перегрупування. Спроба "зупинити прорив" української бронетехніки, що реалізувалася у підриві Путилівського шляхопроводу, стала наслідком паніки особового складу бандформування, який потрапив під щільний вогонь з танкових гармат української бронегрупи і був вимушений залишити свої позиції.
 
У районі Спартака українська артилерія придушила вогневі точки супротивника. Бойовики намагаються вести контрбатарейну боротьбу, однак невдало: протягом останніх двох діб три САУ терористів в результаті ударів української артилерії отримали значні пошкодження і на буксирі відведені в район населеного пункту Горлівка. Українські війська закріпилися на околиці Спартака. Бойовики замість виконання поставленого завдання по "взяття під контроль" Донецького аеропорту (ДАП) втратили частину флангових позицій.
 
У районі населеного пункту Горлівка українська артилерія відпрацювала по місцях дислокації бойовиків, складах озброєння, ремонтним майстерням, місцям накопичення матеріально-технічних ресурсів. У дворі машинобудівного заводу були накриті позиції 2-х САУ 2С1 "Гвоздика" бойовиків (обидві не підлягають відновленню).
 
На північних і північно-західних околицях населеного пункту Макіївка противник обладнав вогневі позиції для своєї артилерії (як ствольної, так і реактивної). Вогонь ведеться по околицях Горлівки і Єнакієвого, а також і по позиціях українських військ в районі ДАП.
 
espreso.tv
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: