Завантаження ...
banner
banner

У мінсоцполітики пропонують зменшити страховий стаж для виходу на пенсію

Міністерство соціальної політики України пропонує зменшити страховий стаж для виходу на пенсію за віком до 15 років станом на 1 січня 2018 року. Це дасть змогу 30% громадян претендувати на пенсію, повідомили у прес-службі міністерства з посиланням на його очільника Андрія Реву


Міністерство соціальної політики України пропонує зменшити страховий стаж для виходу на пенсію за віком до 15 років станом на 1 січня 2018 року. Це дасть змогу 30% громадян претендувати на пенсію, повідомили у прес-службі міністерства з посиланням на його очільника Андрія Реву.

"Якщо раніше пропонувалося на момент виходу на пенсію, – за час "ч" було взято 1 січня 2021 року – обов'язковою вимогою отримання пенсії потенційний пенсіонер на цю дату повинен мати не менш як 20 років страхового стажу, при цьому загального – 30 років, тоді тільки 8% українців могли б претендувати на пенсію.

Зараз йдеться про те, щоб знизити цю страхову цифру до 15 років, але на момент 1 січня 2018 року, і тоді вже 30% громадян зможуть претендувати на державне пенсійне забезпечення", – цитує Реву Мінсоцполітики.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: