Завантаження ...
banner
banner

У Парижі запустили перші безпілотні автобуси

У Парижі запустили перші безпілотні міні-автобуси з електричними двигунами, передає Російська служба BBC. Містом наразі курсують тільки два автобуси по короткому маршруту між Ліонським вокзалом і вокзалом Аустерлітц в 13-му окрузі Парижа


У Парижі запустили перші безпілотні міні-автобуси з електричними двигунами, передає Російська служба BBC. Містом наразі курсують тільки два автобуси по короткому маршруту між Ліонським вокзалом і вокзалом Аустерлітц в 13-му окрузі Парижа. 

Рухаються вони виключно по виділеній лінії, по якій не ходить інший транспорт. Кожен автобус вміщує до 12 осіб. Крім того, автобуси оснащені лазерними далекомірами і чисельними камерами, встановленими по всьому периметру, щоб запобігти зіткнення з людьми і машинами.

 У перспективі міська влада сподівається замінити подібними автобусами приміські поїзди, які з’єднують невеликі міста під Парижем з мегаполісом.  Наразі проект вважається експериментальним, але в разі його успіху міська влада готові і надалі розвивати такий транспорт. Підсумки експерименту підведуть через три місяці.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: