Завантаження ...
banner

"Наукова хунта" пройшла Києвом з гаслом "Дарвін прийде - порядок наведе"

У Києві близько 30 людей, зокрема члени Національної академії наук України та студенти-науковці, влаштували ходу на честь Дня народження Чарльза Дарвіна


У Києві близько 30 людей, зокрема члени Національної академії наук України та студенти-науковці, влаштували ходу на честь Дня народження Чарльза Дарвіна.

Учасники ходи назвали себе "науковою хунтою". За їхніми словами, мета акції - привернути увагу до визнання наукових досягнень українців, а також проблем наукових установ.

Почалася хода від Національного науково-природничого музею НАН України. Учасники рушили вулицею ученого Дарвіна до вулиці академіка Богомольця.


«В нашій країні наукою вважається вивчення теології, однак справжня наука, за яку ми виступаємо, зараз не фінансується. Складається враження, що ті ресурси, які відбираються у науки, прямо спрямовують у клерикальну сферу», — зазначив Богдан Мамчур, студент-біолог Національного університету імені Шевченка.

Учасники акції підготували також відповідну символіку: "святу деонізовану воду", "святий хрест транспортної РНК", наукову хоругву із зображенням "змія мракобісся" і Дарвіна, а також зображення Петра Порошенка з гаслом "Молитися треба не з попами, а в храмі науки".

Під час "еволюційної" ходи вчені вигукували: "Дарвін народився! Славімо його!", "Еволюція або смерть", "Дарвін прийде - порядок наведе", "Логіка. Щеплення. ГМО".
 
"Це сарказм на те, що Україна поступово занурюється у мракобісся. У нас стає дедалі більше псевдосвятих і менше науки та справжнього визнання в суспільстві", - сказав професор-патофізіолог Віктор Досенко.


 

hromadske.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: