Завантаження ...
banner

Надія Савченко заявила про "відмову від недоторканності"

Позафракційний депутат Надія Савченко заявила про "відмову від депутатської недоторканності". Фото з відповідним документом, у якому вона просить парламент про зняття недоторканності, Савченко розмістила у Facebook 21 лютого

Позафракційний депутат Надія Савченко заявила про "відмову від депутатської недоторканності". Фото з відповідним документом, у якому вона просить парламент про зняття недоторканності, Савченко розмістила у Facebook 21 лютого.

"Третя рiчниця Майдану. Настав час полiтикам виконувати свої обiцянки без третього Майдану! Виконання першої обiцянки: я вiдмовляюся вiд депутатської недоторканностi. Закликаю всiх народних депутатiв України, президента‎ України та українських суддiв зробити те саме", – йдеться в коментарі.

Як відомо, депутатська недоторканність є не суб'єктивним правом, привілеєм окремого індивіда, а складовою статусу народного депутата України. Недоторканність прописана у законах і знімається під час розгляду конкретної справи, де фігурує депутат.


Як відомо, підтримку скасування депутатської недоторканності перед виборами в 2014 році декларували представники практично всіх політичних сил, однак це не було реалізовано нинішнім скликанням.

Українська правда
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: