Завантаження ...
banner
banner

З 1 березня зростають тарифи на електроенергію

Відео.
Від 1 березня українці будуть на чверть більше сплачувати за електроенергію. Рахунки за неї вже й так вимірюються сотнями гривень, особливо для мешканців міст, які користуються великою кількістю побутових приладів

Тарифи


Від 1 березня українці будуть на чверть більше сплачувати за електроенергію. Рахунки за неї вже й так вимірюються сотнями гривень, особливо для мешканців міст, які користуються великою кількістю побутових приладів, ідеться в сюжеті ТСН.

Керівник національної комісії з державного регулювання в сфері енергетики Дмитро Вовк уникає спілкування з журналістами – посилається на зайнятість. Експерти тим часом радять українцям звертати увагу на дрібниці та вчитися заощаджувати. "Економити на чайнику ви можете, набравши води, скільки вам треба – не літр-два, а 300 грам води", - пояснює експерт із енергоефективності Святослав Павлюк. Також фахівці радять не залишати увімкненими в розетки електроприладів у режимі очікування, брати енергоефективні лампочки, прати в теплій замість гарячої води та встановлювати нові лічильники, що дозволять використовувати вдвічі дешевший нічний тариф. 

Тим часом інші експерти застерігають, що підвищення тарифів ускладнює й без того непросту ситуацію з боргами українців за комуналку. "Статистика показала, що населення неспроможне сплачувати по таким цінам. Рівень платежів вперше за 15 років опустився нижче 90%", - наголосив директор аналітичного центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко.
 
Як повідомлялося, один кіловат за новими тарифами коштуватиме 90 копійок (порівняно з 71,4 копійкою раніше), але тільки для тих, хто витрачає ощадливо та не перевищує ліміту в 100 кіловат на місяць. Кому це не вдасться – за кожен витрачений доведеться сплачувати вже не 1,29 грн, а 1,68 грн. 
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: