Завантаження ...
banner
banner

Блокада Донбасу: як пройшла ніч протестувальників у різних містах

Фото.
У відповідь на затримання учасників торгової блокади Донбасу в Кривому Торці багато українських міст вийшли на акції протесту

Блокада Донбасу


У відповідь на затримання учасників торгової блокади Донбасу в Кривому Торці багато українських міст вийшли на акції протесту.

Серед основних вимог протестувальників по всій території України – звільнити затриманих учасників блокади в Кривому Торці, припинити торгівлю з окупованими територіями, а також притягнути до відповідальності винних у силовому розгоні блокади.

Київ

На Майдані Незалежності зібралось кілька сотень людей, які вимагали від влади звільнити затриманих активістів і припинити торгівлю з окупованими територіями. Згодом протестувальники продовжили акцію під Адміністрацією президента. Акція тривала недовго, люди домовилися зібратися на Майдані сьогодні.


Блокада Донбасу

Блокада Донбасу

Блокада Донбасу

Блокада Донбасу


Луцьк

У Луцьку протестувальники захопили будівлю Волинської ОДА. Серед вимог активістів – звільнення затриманих у Кривому Торці, звільнення глави МВС Арсена Авакова та глави Нацполіції в Донецькій області В’ячеслава Аброськіна, а також прийняття закону про тимчасово окуповані території. Ближче до півночі мітингувальники розійшлися. А вранці речник Нацполіції Волині Віктор Гомоль зауважив, що будівлю ОДА ніхто не захоплював. За його словами, це була зустріч активістів із головою ОДА та керівництвом Нацполіції та СБУ, після якої ухвалили звернення до Президента України, прем’єр-міністра, голови ВР і генпрокурора.


Блокада Донбасу

Блокада Донбасу


Вінниця

У Вінниці біля будівлі СБУ мітингувальники запалили шини, вимагаючи до 10 ранку 14 березня звільнити всіх затриманих на блокаді у Кривому Торці осіб. Незважаючи на повідомлення про те, що всіх затриманих відпустили, кілька пікетників простояли під управлінням СБУ всю ніч, а сьогодні готуються пікетувати ще й ОДА – вимагатимуть скликати позачергову сесію з питання блокади.


Блокада Донбасу

Блокада Донбасу

Блокада Донбасу


Чернівці

У Чернівцях активісти вийшли на мітинг для підтримки затриманих учасників блокади, а згодом зайшли в будівлю Чернівецької ОДА. Основна вимога – скликання позачергової сесії для підтримки блокади.
 
До слова, екстрене засідання депутатів Чернівецької ОДА таки відбулося. На нічному засіданні вони ухвалили звернення про припинення взаємовідносин з окупованими районами Донецької та Луганської областей, а також заборону в Україні товарів російського виробництва.


Блокада Донбасу


Рівне

Під Рівненською ОДА активісти запалили шини. Протестувальники зайшли до будівлі ОДА, вимагаючи скликати позачергову сесію, відпустити затриманих блокувальників, а також прийняти закон про заборону торгівлі з ОРДЛО.


Блокада Донбасу

Блокада Донбасу

Блокада Донбасу


Івано-Франківськ

В Івано-Франківську протестувальники також вимагали звільнення затриманих блокувальників, підпалюючи під будівлею ОДА шини.
 
Станом на ранок вівторка, під будівлею ОДА знаходиться 20 протестувальників, які підпалили автомобільні покришки та вимагають зустрічі з головою обладміністрації.

Читайте: Перше відео і фото з місця розгону блокади в Кривому Торці
Львів

У Львові активісти вночі зустрілися з головою ОДА Олегом Синюткою та керівництвом Нацполіції та СБУ в області. Серед вимог – до 10 ранку 14 березня відпустити затриманих учасників блокади, терміново допустити до них медиків та оприлюднити списки затриманих.


БлокадаДонбасу

Блокада Донбасу


Одеса

Активісти Автомайдану передали СБУ вимоги щодо негайного звільнення затриманих блокувальників і надання їм медичної допомоги. Крім того, вони вимагали припинити незаконні дії поліції та СБУ та зупинити свавілля силових органів з розгону та зачистки редутів блокувальників на Донбасі.


Блокада Донбасу

Блокада Донбасу


Харків

Активісти ухвалили звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабміну із засудженням розгону блокувальників. Вони вимагали звільнити всіх затриманих у Кривому Торці, розслідувати дії силовиків під час розгону, а винних притягнути до відповідальності. Серед інших вимог – відкрити доступ медикам, волонтерам і журналістам до зони АТО, а також врегулювати ситуацію, що виникла через окупацію частини території України на законодавчому рівні.


Нагадаємо, вчора, 13 березня, на редуті в Кривому Торці почався штурм – до табору заїхали БТРи, учасників блокади затримали. Ближче до опівночі стало відомо про те, що поліція відпустила всіх учасників блокади.

fakty.ictv.ua

Фото, відео: Facebook, Zahid.net, Vlasno

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: