Завантаження ...
banner
banner

Російські ЗМІ забувають про Новоросію

Російські ЗМІ переключили свою увагу з підтримки бойовиків Донбасу на роздмухування передвиборчих конфліктів в Україні. Про це свідчать дані моніторингу російської Національної служби моніторингу, замовленого "Независимой газетой".Експерти не виключають, що громадську думку готують до припинення інформпідтримки проекту "Новоросія".

Російські ЗМІ переключили свою увагу з підтримки бойовиків Донбасу на роздмухування передвиборчих конфліктів в Україні. Про це свідчать дані моніторингу російської Національної служби моніторингу (НСМ), замовленого "Независимой газетой".Експерти не виключають, що громадську думку готують до припинення інформпідтримки проекту "Новоросія".
 
У порівнянні з періодом з 6 по 12 вересня, в жовтні вживання таких слів і виразів, як "українська хунта", "Порошенко", "каральна операція", знизилося приблизно на третину.
При цьому згадування "української хунти" скоротилася на 54%, а слова "карателі" - на 42%. У той же час термін "бандерівці" використовується частіше - на 18%.

В новинах на федеральних каналах – "Первый" та "Россия 1" - конфлікту на Донбасі тепер приділяється мала частина ефіру. Такі ж зміни сталися і в недільних аналітичних програмах.  


 Дмитро Кисельов  - рупор пропагандистської політики Кремля
 
Цікаво також, що одіозну передачу "Вечір з Володимиром Соловйовим" в прайм-таймі "России 1" замінили багатосерійною мелодрамою. На думку глави Політичної експертної групи Костянтина Калачова, про зміни в інформполітиці серйозно можна буде говорити по освітленню зустрічей президентів Володимира Путіна та Петра Порошенка в Мілані і підсумків виборів до Верховної Ради.
 
"Громадську думку треба готувати до того, що незалежна Новоросія нікому, крім її лідерів, не потрібна. Та й соціально-економічна питання не дають про себе забути. Наприклад, зростання цін. І вони скоро можуть перекрити українську (тематику)", - пояснив Калачов.
У той же час, експерти кажуть, що російська пропаганда вміє "будь-які події подати як успіх в реалізації стратегічних планів", тому за рейтинг Путіна "боятися не варто".

Gazeta.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: