Завантаження ...
banner
banner

З квітня платитимемо за газ по-новому

З 1 квітня споживачі блакитного палива щомісяця будуть платити абонплату за газ, незалежно від фактичного обсягу споживання. Вчора, 28 березня, на засіданні НКРЕКП було прийнято відповідне рішення


З 1 квітня споживачі блакитного палива щомісяця будуть платити абонплату за газ, незалежно від фактичного обсягу споживання.

Вчора, 28 березня, на засіданні НКРЕКП було прийнято відповідне рішення.

Відповідно до рішення комісії, з 1 квітня споживачам буде нараховуватися плата за газ, як товар (4942 грн за тисячу кубометрів плюс гранична торгівельна націнка газопостачальної компанії, яка становить 3,2%), а також окремо абонплата за користування приєднаними потужностями. В тариф будуть закладені витрати ПАТ "Укртрансгаз" на транспортування газу, що становить приблизно 23% в загальній структурі.
 
Відповідно до рішення комісії, з 1 квітня споживачам буде нараховуватися плата за газ, а також окремо абонплата за користування приєднаними потужностями.
 
В тариф будуть закладені витрати ПАТ “Укртрансгаз” на транспортування газу, що становить приблизно 23% в загальній структурі.
 
Однак, наразі невідомо, яку саме абонплату за газ будуть платити українці. Можливо, ця сума буде винесена в окрему квитанцію.

Ці суми будуть планується оприлюднити  у квітні.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: